Magyar Állatvédelem
Image default

Apró, bajba jutott peléket gondoznak a vadmentők

Elkezdődött a nagy pelék fialási időszaka is, ezzel pedig a megmentendő egyedek száma is megnőtt. Szerencsére a vadmentők mindig készen állnak, ha arra kerülne a sor, hogy gondozni és ápolni kellene egy-egy álomszuszékot.

A Fehér Holló Vadmentő Alapítvány számolt be arról, hogy 4 bajba jutott kicsi érkezett hozzájuk. Mint írták, sajnos nagyon nem egyszerű életben tartani az apróságokat, de ők mindent megtesznek azért, hogy felnőjenek, és a természetbe visszaengedve az év nagy részét átaludják.

Később új hírekkel jelentkeztek: a két kisebb csodával határos módon él és virul, elkezdtek picit szőrösödni is, a két nagyobb pedig már nyitott szemmel virgonckodik. Sőt, kaptak maguk mellé egy fogadott tesót is, akinek még csukva vannak a szemei.

“Hármaska története nem mindennapi. Tegnap Sarolta és Péter biciklizés közben találtak rá. Egy bokor tüskéjén volt, a jobb hátsó lábánál felszúródva. Első gondolatunk az volt, hogy egy tövisszúró gébics zsákmánya, ugyanis ők így raktározzák a táplálékot. Azonban semmilyen más sérülés nem volt rajta. Így az a legvalószínűbb, hogy a fészekből való kiesése során saját maga akadt föl. Óriási szerencséje volt, hogy észrevették, és kapott egy második esélyt az életre” – számoltak be a történetről a vadmentők.

(Fotók: Facebook/Fehér Holló Vadmentő Alapítvány)

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Macskája mentette meg egy dunaharaszti férfi életét, miután kigyulladt a melléképület

Marci

“Halott kutyát” küldött egy állatvédő szervezet az F1-főnöknek

magyarallatvedo

Kisfilmen látható egy népes muflonnyáj

Marci