Magyar Állatvédelem
Image default

Altatólövedékkel fogták be a nyakába nőtt madzaggal szenvedő kutyát

Dódity Gabriella kispesti önkormányzati képviselő posztolta Facebook oldalán a Kőbányai Állatvédelmi Járőrszolgálattal közös akciójukat, ahol altatólövedékkel sikerült befogni a nyakába nőtt madzaggal szenvedő kutyát is.

„A Kőbányai Állatvédelmi Járőrszolgálattal most hétvégén is kint voltunk a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő Terebesi erdőben, ahol altatólövedékkel sikerült befogni a nyakába nőtt madzaggal szenvedő kutyát is! Köszönjük az állatorvos önzetlen segítségét, mert nélküle ez nem ment volna!  Vezérnek már kitisztították a sebét, és gyógyszereket is kapott. „ – írja a képviselő asszony.

A múlt héten összeszedett két kis fiatal kutya már túl van az ivartalanításon, oltást és chipet is kaptak, ők a járőrszolgálat telepén lábadoznak. A többi kutya az erdős részen bujkált, a csapdába sem mentek be, és nem tudta az orvos megközelíteni őket az altatólövedékkel sem. Értük most már az Illatos úti telepnek kell kimennie. A Terebesi erdő ugyanis a Fővárosi Önkormányzaté, így az ő feladatuk, hogy az állatokat begyűjtsék. Nem a civileké, nem a jóérzésű embereké, hanem azé az Illatos úti ebtelepé, amelyet közpénzből tart fenn a Fővárosi Önkormányzat azért, hogy befogják a kóbor állatokat.

A teljes bejegyzés és a megrázó képek itt érhetőek el.

Facebook/Dódity Gabriella nyomán magyarallatvedlem.hu, Fotó: Facebook/Dódity Gabriella

Kapcsolódó

Senki sem adott esélyt ennek a bántalmazott kutyának, mégis felépült

magyarallatvedo

Az igali rendőrök állatkínzás miatt indítottak nyomozást

Viki

Egyszerűen agyonvertek egy barna medvét

magyarallatvedo