Magyar Állatvédelem
Image default

Állatvédők közbelépése mentette meg a kutyát

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2020 nyarától az ingatlanánál láncra kötve tartott egy közepes testű, keverék kan kutyát. Az állat megfelelő ellátásáról, alapvető szükségleteiről nem gondoskodott, nem parazitamentesítette és az ízületgyulladását sem kezeltette.

A több hónapig tartó éheztetés és ívóvíz megvonása veszélyeztette az állat egészségét, aminek következtében az eb a testtömegének több mint 40%-át elveszítette, dehidratálttá vált.

2022 februárjában a kórosan lesoványodott kutya olyan kritikus állapotba került, hogy a nő élettársa értesítette az állatvédőket. A kiérkező állatvédő az esetet bejelentette a hatósághoz, ezáltal rendőri intézkedésre került sor. Az ebet az állatvédők az orvoshoz szállították. Az állat pusztulása csak azért nem következett be, mert kiemelték a környezetéből.

A nő állatkínzás bűntettét valósította meg, ezért őt a Nagykanizsa Járásbíróság tárgyalás mellőzésével 1 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

(a címlapkép illusztráció)

Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Zseniális magyar ötlet: használt légzsákokból kutyaruha

magyarallatvedo

Hattyút ölt meg egy magyar férfi Horvátországban

Marci

Apró majombaba jött a világra a Pécsi Állatkertben

Marci