Magyar Állatvédelem
Image default

Állatvédők is megkeresték Czutor Zolit

Olvasási idő:1 perc

Czutor Zoli szilveszteri posztjával kapcsolatban nyilatkozott a Borsnak. A zenész azt mondta, meggondolatlanul posztolt, félrement az üzenete.

„Újév közeledtével elképesztő mennyiségű és minősíthetetlen hangnemben megírt fenyegető bejegyzéssel szembesültem a falamon: aki petárdázik, annak milyen sorsot kívánnak, így meg úgy tennék fel a személy vagy gyereke, édesanyja… testébe a különféle robbanószerkezeteket, hogy átérezze a szerencsétlenül járt állatok sorsát a delikvens. Szenzitív, családos apaként még nálam is kiverte a biztosítékot, milyen agresszióval lépnek elő hirtelen a semmiből az állatvédők” – nyilatkozta Czutor Zoli.

A Belmondo énekese azt írta bejegyzésében:

„Esküszöm, sosem petárdázom, de ez a sok alpári fenyegetés a kutyásoktól (akiknek a java része a sz@rt sem szedi fel egész évben) egészen meghozza a kedvem.”

Ez a poszt nagy felháborodást váltott ki a kommentelők körében, erre a zenész így reagált:

Bevallom, hirtelen felindulásból, meggondolatlanul reagáltam és félrement az üzenetem, mely korántsem arra szándékozott buzdítani senkit, hogy petárdázzon nyakra-főre mindenki, hanem arra, hogy kerüljük el a verbális erőszakot. Hiszen az erőszak erőszakot szül! – szögezte le Zoli, akihez a cinikus hangvételű bejegyzése miatt több ezer számon kérő komment érkezett.

Mint mondta, nem az volt a bejegyzésével a szándéka, amit elért vele, de kikéri magának, hogy rá hivatkozva petárdáztak az emberek újév éjjelén, sőt ahogy fogalmazott, még egy sajnálatos tűzesetet is a nyakába akart egy-két kommentelő varrni.

„Bocsánatot kérni nem fogok, de végtelenül sajnálom a történteket. Bocsánatot kérni akkor szoktunk, ha valamit nem szándékosan követünk el” – mondta a zenész a Borsnak.

Több állatvédő szerv is megkereste az énekest, hogy tisztázzák nézeteltéréseiket.

metropol.hu

Kapcsolódó

Hat hétig egyedül hagyta a kutyáját a lakásban, ezért nem lehet többet egy háziállata sem

magyarallatvedo

Aranylilék népes csapatai a Nagy-Zsombékon

magyarallatvedo

Namíbiai gepárdokkal szeretné újra meghonosítani India a nagymacskákat

Erik