Így néz ki egy állatkórház, ha egy fiatal építészhallgató álmodja meg

Olvasási idő:1 perc

A célja az volt a Round of A-Paws koncepciójának megalkotásával, hogy olyan elrendezést teremtsen meg a belső térben, ami csökkenti a gazdi és az állat stressz-szintjét is a vizsgálóterembe való belépés előtt.

Melany McGillvray a George Washington University hallgatója egy nem mindennapi állatkórházat tervezett meg. A kiinduló pontja az a tény volt, hogy az állatkórház rendkívül megterhelő a gazdinak és a kisállatnak is, az ottlét pedig mindkét fél számára stresszes lehet.

“Sok állattartó úgy dönt, hogy elkerüli a stresszt azzal, hogy elhalasztja vagy teljesen elodázza a kezelést, még akkor is, ha az állat beteg vagy sérült” – magyarázza a tervező a Dezeen-en megjelent bemutatkozójában. Hozzáteszi,

projektjének a célja éppen az volt, hogy úgy gondolja újra az állatkórházak tervezését, hogy előtérbe kerüljön a háziállatok jóléte.

“A macskák és kutyák számára kialakított külön váróterek lehetővé teszik, hogy a hordozóikból a gazdák kivegyék a kisállatokat, akik így lehetőséget kapnak a játékra, a szocializációra, miközben megőrizhetik nyugalmukat a vizsgálóterembe való belépés előtt.” – fűzi hozzá Melany McGillvray.

A kanyargós ösvények és a teljes enteriőr tervezése során a fiatal építész figyelembe vette az állatok méretét, viselkedését és preferenciáit a bútorok, az anyagok és a felületek kiválasztásánál egyaránt, így

a végeredmény egy olyan belső tér lett, amely valóban elfeledteti, hogy milyen célból érkeznek ide a kis kedvencek.

magyarallatvedelem.hu