Magyar Állatvédelem
Image default

Hihetetlen fájdalmakat élt át az éhező, sebesült kutya mielőtt az állatvédők és a rendőrök megmentették

A törökszentmiklósi férfi olyan bánásmódot tanúsított kutyájával szemben, ami miatt Derik maradandó egészségkárosodást szenvedett. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók – tájékoztatott honlapján a rendőrség.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy állatvédelmi alapítvány feljelentése alapján.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 46 éves törökszentmiklósi lakos lakóházának portáján a német dog kutyáját egy öt méter hosszú láncon tartotta. A szemle során jelenlévő állatorvos megállapította, hogy a láncon tartás miatt

a kutya senyves állapotba került, testén felfekvések keletkeztek, nyakán körkörösen kiterjedt hámsérülés és nyílt seb volt látható.

A kutyus erősen alultáplált, gerince, bordája, lapockája, medencéje kilátszott.

A feltételezett elkövető gyanúsítotti kihallgatásakor beismerte a terhére rótt cselekményt, kijelentette, nem is tart igényt a kutyusra. Az állatvédelmi alapítvány befogadta Deriket, aki gyógyulását követően remélhetőleg hamarosan gondos és felelős gazdihoz kerül.

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Apró mogyorós pelét mentettek Nógrád megyében

Marci

Tizenöt köbméternyi szemetet hagyott az út szélén Dunaújvárosban

magyarallatvedo

Árva újszülötteket gondoz az anyakutya, aki a saját kölykeit elvesztette

Marci