Utolsó pillanatban mentették meg ezt a gyönyörű Akitát a kínai kutyahúsboltból – Figyelem! Sokkoló tartalom!

Olvasási idő:1 perc

Luckyt állatvédők találták meg a kínai Yulin tartományban, pillanatokkal azelőtt, hogy a hentes levágta volna őt. Az állatvédők meggyőzték a húsbolt tulajdonosát, így végül egy menhelyre tudták vinni a rémült kutyust. Mindez néhány héttel a hírhedt kutyafesztivál előtt történt.

Luckynak meg kellett volna halnia aznap este, amikor az állatvédők megrohamozták a yulin-i kutya- és macskahúsboltot.

Az akita volt az utolsó kutya, aki életben volt és az állatvédők szerint egyértelműen látszott, hogy az állat korábban valaki házi kedvence volt és a hentesbolt tulajdonosai ellopták.

Az állatmentők a helyszínen fellógatott kutya és macskatetemeket találtak, amik egyértelműen utaltak arra, mi lett volna Lucky sorsa is.

A kutyust a Humane Society International által támogatott állatmenhelyre vitték, ez egy speciális létesítmény, ahol kizárólag azokat a kutyákat fogadják, akiket a kínai húskereskedelemből sikerült kimenteniük.

Mint ismert, Yulinban az állatvédők tiltakozása ellenére minden évben, a nyári napfordulón rendezik meg a hírhedt kutyahúsfesztivált, ami több mint egy évtizede vonzza a látogatók ezreit a tartomány minden részéből. Az állatvédő szervezetek által készített felvételek jól dokumentálják,

milyen szörnyű, embertelen körülmények között sínylődnek ezek a szerencsétlen állatok, mielőtt leölik őket.  

(Forrás és fotók: DailyMail.co.uk)