Magyar Állatvédelem
Image default

Ahhoz, hogy éljen, át kellett operálni a kiskutyát

Olvasási idő:1 perc

Benji, a yorki boldogan élte mindennapjait gazdáival Tapolcán, néhány hónapja azonban furcsán kezdett viselkedni. Ez természetesen gazdáinak is feltűnt, így azonnal elvitték egy helyi állatorvoshoz, ott azt javasolták, hogy ivartalanítsák a kutyát – számol be a Nyugat.hu

Ezt meg is tették, de rövid időn belül felfigyeltek egy csomóra a heréinél, ami egyre nagyobb és nagyobb lett, ahogy teltek a hónapok, vérzett is az egyik heréje. Mivel Benji egyre rosszabbul lett, gazdái úgy döntöttek, inkább elhozzák a Szombathelyi Állatkórházba, ahol -mint korábban megírtuk- Dr. Varjú Gábor is rendel, aki kerekesszékből gyógyítja az állatokat.

Itt rögtön ki is derült a citológia után, hogy egy rosszindulatú mastocytomáról, vagyis hízósejtes daganatról van szó. Így nem is tétováztak, megműtötték és egy ökölnyi nagyságú daganatot operáltak ki az apró kutyából. De ez még nem minden.

„Ez egy rettegett daganat, olyan agresszív volt Benji esetében, hogy teljesen begyulladt a környéke. Ráadásul a pénisze mellett volt, így azt is le kellett operálnunk, nehogy átterjedjen és később kiújuljon”

– mondta dr. Varjú Gábor a nyugat.hu-nak.

Tehát tulajdonképpen nősténnyé lett operálva Benji, egy húgycsősipolyt alakítottak ki neki. A műtét után elkezdték a kemoterápiát is gyógyszer formájában, emiatt megváltozott a szőre színe, de egyébként nagyon jól érzi magát a bőrében, hatalmas az étvágya is.

„Nagyon cuki, úgy pisil, mint a lányok, de közben felemeli a lábát. Rögtön a műtét után láthatóan jobban volt. Kértük, hogyha valamit még látnak, szedjék le, így több elváltozást is eltávolítottak, négy-öt helyen volt vágva-varrva”

– meséli gazdája, Hegedüs-Zsemberi Zsuzsanna.

Eddig kétszer voltak kontrollon, mindent rendben találtak Benjinél. A gyógyszeres kemoterápiát még egy-két hónapig folytatják, aztán ismét eljönnek Szombathelyre, hogy megvizsgálják és az eredmények alapján megbeszélik majd, hogyan tovább.

„Azért javasolta a doktorúr a kemoterápiát, mert egy nagyon agresszív daganatról van szó, tehát nagyon gyorsan nőtt. Arra is nagy esély volt, hogy áttétet képez, de ez most már több mint valószínű, hogy nem történt meg, mert ez már látszódott volna” – mondja Zsuzsanna, aki rettentően boldog, hogy visszakaphatta kedvencét és újra teljes életet élhet.

Nyugat.hu – Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó:

Vasakarat – Kerekesszékben ülve gyógyítja a beteg állatokat – videóval

 

Kapcsolódó

300 ezer hektáron javították az élőhelyek állapotát az elmúlt évtizedben

Marci

Marci

Egy tarka tehén várta a vonatot a szobi vasútállomáson

Marci