Magyar Állatvédelem
Image default

Acélhurokkal ejtett el egy dámszarvast az orvvadász Kadarkútnál

A Kaposvári Járási Ügyészség orvvadászat bűntette miatt emelt vádat azzal a 28 éves férfival szemben, aki vadászengedély nélkül, tiltott vadászati eszközzel és vadászati tilalmi időben ejtett el egy dámvadat Kadarkút környékén.

A vádlott 2020 februárjában a Kadarkút környéki erdőket járta elhullott agancsot keresve, amikor a földön talált egy ismeretlen személy által hátrahagyott, állatok elejtésére használt hurkot. A férfi magához vette az acélhuzalt, majd azt visszahelyezte egy fára úgy, hogy az alkalmas legyen vadak elejtésére, holott tisztában volt vele, hogy az tiltott vadászati eszköznek minősül, és alkalmas arra, hogy az elfogott állatnak különösen nagy szenvedést okozzon.

A vádlott által kihelyezett hurok végül 2020 február végén egy 150.000,-Ft értékű, ebben az időszakban vadászati tilalom hatálya alá eső dámszarvas tehenet ejtett el. Miután a vádlott megtalálta a tetemet, a lopási szándékától elállt, és a vadat nem hozta el a vadászterültről, így az állat tetemét a vadak hordták el.

A kaposvári rendőrök végül a helyi vadőr segítségével azonosították a férfit.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását próbaidőre függessze fel.

(Fotók: ugyeszseg.hu)

Kapcsolódó

Fotósorozaton az apró oroszlánkölykök, amint egymással játszanak és nem hagyják mamájukat pihenni

Marci

Szerető családhoz került a kutyus, aki szörnyű állapotban érkezett az állatvédőkhöz

Marci

Gusztustalan dologgal vádolják az egyik népszerű hazai influenszert: felkavaró videó terjed a neten (18+)

magyarallatvedo