Magyar Állatvédelem
Image default

A TikTok sztárja lett Maya, a borneói orangután – VIDEÓVAL

Olvasási idő:1 perc

A Nyíregyházi Állatpark nem egy szokványos állatkert. Megpróbálja eltüntetni a határokat ember és állat között, hogy aki nálunk jár, azt érezhesse, valóban vadregényes tájakon kalandozik.

A 30 hektáros területen közel 5000 állat él. A parkaba lépve világrészek fogadják a látogatókat, hogy végigjárhassák a Földet, megfigyelhessék miként élnek a világ különböző vidékein az állatok.

A park a ritka és veszélyeztetett fajok mellett, fontos feladatának tartja az oktató és nevelő munkát. A kert gyűjteményével páratlan lehetőséget nyújt a tanulni vágyóknak, hisz nem csak a hazai állatvilágot, hanem valamennyi kontinens állatvilágát bemutatja, ezzel megteremtve a választható témák sokszínűségét. – olvasható a honlapjukon.  

A különleges programok mellett- mint a fókashow vagy papagáj bemutató- a legnagyobb érdeklődést a maki erdő övezi, ahol a bátrabb vendégek félmajmok között sétálhatnak.

Az állatpark igen aktív a közösségi oldalakon, különböző felületeiken más-más tartalom látható. Az Ázsia élővilágát bemutató Zöld Piramis esőerdőházat és Ócenáriumot is sokan megcsodálhatják a felvételeken, ahol Maya, a borneói orangután is él. Ő az, aki imád mindent magára venni, legyen az egy lepedő vagy a fenti képen látható papírnyesedék. Maya nem csak az odalátogatók nagy kedvence, de a TikTok-on is végigsöpört a róla készített takarítós videó, mely ezidáig 1 milliós nézettséget produkált.

@nyiregyhaziallatpark Takarítás orangután módra. #sostozoo #kövess #nyiregyhaziallatpark😍😍😍 #maya ♬ Away With Me – Andrew Joy

A borneói orangután hölgy -akit a gondozói csak “művésznőként” emlegetnek- egy igazi egyéniség, aki nem csak a takarításban, de a koktélok készítésében is profi.

Maya saját borneói koktél-receptje (a lejegyzetelése az állatpark szóvivőjére, Petró Zsuzsára maradt):
Végy egy pohár vizet (akár az itatódból), tégy bele némi piros gyümölcsöt és diót, majd rázd össze (ne keverd) a frissítő nedűt.

Forrás: Nyíregyházi Állatpark nyomán magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Ennyi ideig nem bújkálhat állatkínzó!

magyarallatvedo

Elképesztő állatmentés: a 17 éves vízimentő segített a bajba jutott kengurun – VIDEÓ

Marci

A hazai állatvédelem fejlődésének katalizátora – Interjú Vetter Szilviával

magyarallatvedo