Magyar Állatvédelem
Image default

A Szurkolóknak sikerült felszámolniuk egy budaörsi szaporítótelepet

Olvasási idő:1 perc

A Szurkolók az állatkínzás ellen csoport állatvédői a helyi lakosok segítségével felszámoltak egy budaörsi szaporítótelepet. A budaorsiinfo.hu szerint már 2016 márciusától  probléma volt a településen, hogy kis területen rengeteg kutyát tart egy lakó. Az állandó ugatástól a környékbeliek nem tudtak pihenni. Nem történt az ügyben évekig semmi, 2020. január 20-án azonban a Budaörsiek Facebook csoportban egy remek hír köszöntötte a tagokat.

Január 18-án a közösségi oldalon tűnt fel egy poszt, amiben egy elkóborolt mudi kutyus gazdáját keresték. Szerencsére a kutyában volt chip, így kiderült, hogy Mici, a Kossuth Lajos utcában lakik és onnan szökött el. Be tudták azonosítani a gazdáját is, aki nem más mint a korábbi eset „főszereplője”.

2021. január 20-án 16 órakor érkeztek ki Mici „lakhelyére” a Szurkolók, akik miután meglátták a helyszínen lévő körülményeket, felszámolták az ott működő szaporító telepet – írja a budaorsiinfo.hu.

budaorsiekfbcsoport

 

Takács Gábor, budaörsi lakos hívta fel a csoport figyelmét a problémára, aki a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a helyszínről értesítették a Budaörsi Rendőrkapitányságot, akik alig pár percen belül kiértek és profi módon kezelték az ügyet.

„Szeretném megköszönni a budaörsi rendőrök munkáját, végtelenül empatikusan a kutyák érdekeit szem előtt tartva hajtották végre a helyszínelést. És köszönöm a Szurkolók az állatkínzás ellen csoport hatékony intézkedését. Nélkülük ez nem sikerült volna!”

A Szurkolók kérték a budaörsi lakosokat, hogy amennyiben az ingatlan tulajdonosa ismét hasonló tevékenységbe kezd, azt azonnal jelezzék nekik.

Sokéves probléma oldódott meg – remélhetőleg végleg – a szörnyű körülmények elől elszökő Mici kutyának, a budaörsiek közösségi összefogásának és az ügyben hatékonyan és gyorsan intézkedő állatvédőknek köszönhetően.

Mici kutya sokkal jobb életre számíthat a jövőben, mert már örökbe is fogadták. Szökésével pedig megváltozhat a másik hét társa élete is.

budaorsiinfo.hu nyomán magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

A borját védelmező jávorszarvas rátámadt a kutyaszánra – VIDEÓ

Marci

Négyezer védett állatot akartak átcsempészni az országon – felfüggesztettet kaphatnak

Marci

Nagy tűzlepkéktől pompázik a kardoskúti táj

Marci