Magyar Állatvédelem
Image default

A sofőr nem hagyta magár a sérült nyuszit

Olvasási idő:1 perc

Nemes cselekedetről számolt be közösségi oldalán a SuperVet. A sofőr elsodort egy nyulat, de nem hagyta magára, ezzel megmentve a tapsifüles életét.

A SuperVet Budapest egzotikus és kisállat rendelője, a legmodernebb eszközparkkal és mentőszolgálattal. Sokszor találkoznak érdekes esetekkel, melyekről időről-időre beszámolnak. A kisállat rendelő az állatvédő szolgálatokkal is jó kapcsolatot ápol, gyakran segítenek az amúgy is bajban lévő egyesületeknek.

Legkisebb lakójuk, Nesquik, a mezei nyúl. Múlthét vasárnap érkezett hozzájuk, sokkos állapotban. Egy autó elé ugrott ki, majd sodorta el, de szerencséjére a sofőr észrevette, kiszállt hozzá és amikor látta, hogy nagy a baj, nem hagyta magára az út szélén, hanem gondolkodás nélkül berakta az autóba és sietett vele a SuperVet-be.

Mint írják, Csatári Dóra doktornő és asszisztense azonnal elkezdte az állat kezelését, sokktalanítását. A röntgen felvételek törést nem mutattak, és a kritikus 48 órát is szerencsésen átvészelte a kis bundás.

„Jókat eszik, hatalmasakat ugrik, kedvenc nasija a hüvelykujj és a pörgő rúgása… Chuck Norris is kihátrálna tőle. Amilyen cukinak néz ki, valójában akkora ördögfióka, de ettől függetlenül nagyon szeretjük Őt.”

– számolt be a nyuszi állapotáról a rendelő.

Az eleven kis tapsifülest a Speciális Állatmentő Egység vette pártfogásába, a SuperVet két munkatársa pedig a szárnyai alá, hogy amíg nem térhet vissza természetbe, ahol az otthona van, addig is all inclusive ellátásban részesüljön.

Fotó: Supervet

Ha teheted, támogasd te is a Speciális Állatmentő Egység munkáját, hogy minél több életet tudjanak menteni.

Speciális Állatmentő Egység
Számlaszám: 16200106-11637701-00000000 (MagNet Bank)
Adószám: 19154286-1-43


Kapcsolódó

Könnyebb a nyuszikkal az iskolakezdés a MATE különleges kutatása szerint

Marci

Gyomorcsavarodás kutyáknál: amikor minden perc számít!

Viki

Több mint ötezer elpusztult állatot találtak a horror-raktárban

magyarallatvedo