Magyar Állatvédelem
Image default

A saját életéről lemondott, de 450 kutyának otthont teremtett egy szerb férfi

Szerbiában a szokásosnál is több kóbor kutya él és ez alól a Niš nevezetű település sem kivétel. Itt azonban él egy kutyabarát, aki minden tőle telhetőt megtesz, hogy az összes kutyának új otthont találjon – írja a KutyaFan.hu.

Sasa Pejčić egy régi lovas klubbot alakított át egy menhellyé: a régi istállóban ma már 450 kutya alszik együtt. Az ebeket folyamatosan fogadják örökbe, de amíg nem kerülnek gazdihoz, Sasa gondoskodik róluk.

A férfi szeretetet határtalan, de az anyagi lehetőségei sajnos nem. Az etetést, az állatorvosi költségeket és minden mást eleinte ő fizetett. Egy kutya tartása így körülbelül 4 ezer forintra jön ki havonta, de miután már több százan lettek, Sasa nem bírta ezt anyagilag. Azonban nem adta fel: szponzorokat szerzett a kutyákhoz, akik ugyan olyan állatbarátok, mint ő. Ezek az emberek ma már közel 100 kutya ellátását fizetik minden egyes hónapban. Sasa így nyilatkozott az egyik újságírónak: “Még arra sincs időm, hogy normálisan egyek, még kevesebb arra, hogy gondoljak a magánéletemre. Minden nap azért harcolok, hogy ezek a kutyák megkaphassák a megfelelő ellátást és gondoskodást.”

 

kutyafan.hu nyomán magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Ismét ovisok gyűjtöttek a menhelynek

magyarallatvedo

A fradistákból álló állatvédők is harcba szállnak az állatokért

magyarallatvedo

Indul a hónap menhelye kampány

magyarallatvedo