A rettenetes körülmények miatt pusztultak el a kölyökkutyák

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy olyan férfivel szemben folytatott, aki sanyarú körülmények között tartotta kutyáit, oly módon, hogy azok kölykei el is pusztultak.

Állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy 52 éves helyi férfival szemben. A gyanúsított 2021. július 31-ét megelőzően kazincbarcikai portáján, többek között rövid láncon tartotta két kutyáját, amelyek a nem megfelelő állattartás miatt bőrbetegségekben is szenvedtek, állapotuk erősen leromlott. A nőstény és a hím kutya két kölyke pedig a sanyarú körülmények miatt elpusztult. A rendőrségi eljárás részeként a szakemberek menhelyre szállították a két felnőtt állatot.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya az állattartók figyelmét felhívja még arra is, hogy:

  • az állatok mindig megfelelő mennyiségű és minőségű ételt kapjanak!
  • a háziállatok egészségükhöz szükséges orvosi ellenőrzést és kezelést folyamatosan megkapják!
  • az állatok tartás körülményei az adott állat igényeinek megfelelőek legyenek!
  • az állat tetteiért mindig a gazdája felel!
  • törődés és gondoskodás nélkül nem lehet állatot tartani, mert mindegyik érző lény!

magyarallatvedelem.hu