A PETA szerint Gordon Ramsay túlment minden határon, a gyerekeinek meg kellene tagadniuk apjukat

Olvasási idő:2 perc

A People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) felszólította Gordon Ramsay gyermekeit, hogy tagadják ki őt, miután a séf megosztott egy ellentmondásos videót a TikTok-on:

A klipben az ötgyermekes Ramsay bemászik egy báránykarámba, és kijelenti: “Meg foglak enni téged!” A séf ezután összedörzsöli a kezét, és azt mondja: “nyami-nyami”, majd megkérdezi az állatokat: “Melyikük kerül először a sütőbe?” Ramsay ezután kiválasztja zsákmányát, majd odaugrik hozzá, és megijeszti a jószágot.

A videót 9,7 millióan nézték meg és sok rajongója mulatságosnak találta, azonban rengetegen voltak, akiket nem nyűgöztek le a látottak – köztük a PETA embereit sem.

Elisa Allen, a PETA UK programokért felelős alelnöke nem fogta vissza magát a videó értékelésében. A LADbible-nek nyilatkozott: “Gordon Ramsay egy érzéketlen ember, aki hülyét csinál magából: szelíd bárányokat megfélemlíteni faragatlan dolog, nem pedig szórakoztató.

“Az lenne a vicces, ha a gyerekei vegánná válnának, és kitagadnák őt – hasonlóan ahhoz, ahogy Elon Musk lánya kitagadta az apját.”

“Azok a bárányok csak nemrég születtek, akik nem akarnak mást az élettől, csak azt, hogy élhessenek, és ne ennek az idiótának – vagy bárki másnak – a szájában végezzék.”

Sokan mások is helytelenítették a videót – bár talán nem ilyen hevesen. A videó kommentjei között ilyenek is találhatóak:

“Oké, nem vagyok vegán vagy vegetáriánus, de ez már túlmegy a határon”.

“Most közelebb állok ahhoz, hogy vegetáriánus legyek, mint valaha”.

“Rendben, azt hiszem, Gordon végre elvesztette a fejét. Valaki tegyen valamit, mielőtt túl késő lenne”.

A LADbible megkereste Ramsay képviselőit, hogy kommentálják a hírt. Persze Ramsay korábban is sokszor gúnyolódott már a vegánságon, így kétséges, hogy túlságosan aggódna, ha a TikTokja felháborítana néhány embert.

Ettől függetlenül Ramsay tavaly nyáron azt állította, hogy csökkenti a hús- és tejtermékfogyasztását, és megtanul több vegán ételt készíteni.

A Yahoo-nak adott interjújában a Michelin-csillagos séf azt mondta, hogy az étrendi változtatásokat az egészsége érdekében hajtotta végre – és ez valójában pozitívan hatott a főzésre is.

Arra a kérdésre, hogy mi volt a legnehezebb dolog, amiről le kellett mondania, azt mondta: “A tejtermékek! Séfként hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem akarom élvezni az olyan gazdag tejtermékeket, mint a vaj, a tejszín és a tej.

“A zabtej nagyon sokat segített abban, hogy ezt a gazdagságot egészséges módon megőrizzem. Édesapám 53 évesen szívrohamban hunyt el, mert rosszul táplálkozott. Jó példát akarok mutatni a gyermekeimnek”.

Hozzátette: “Ez [a növényi alapúbb étrend fogyasztása] új erőre kapott az ételek iránti szeretetem, és kreatívabbá tett a konyhában.

LADbible – Magyar Állatvédelem