Magyar Állatvédelem
Image default

A Mikulás is a helyben előállított élelmiszerek híve (Videó)

Olvasási idő:1 perc

A koronavírus-járvány időszakában különösen fontos szerepük van a helyi élelmiszereket népszerűsítő kezdeményezéseknek. Ausztráliában a közelgő ünnepek apropóján indítottak egy frappáns kampányt, mellyel egyúttal az ország gazdálkodóinak is köszönetet mondanak.

Amint arról korábban már beszámolt a magyarmezogazdasag.hu, elindult a Magyar Termék Nonprofit Kft. legújabb kampánya, melynek alapját azok a rövid, humoros tévéreklámok képezik, amelyek az egyik hazai kereskedelmi csatornán hirdetik, hogy aki magyar terméket vásárol, munkahelyek ezreinek megőrzéséhez járul hozzá. A pandémia okozta krízishelyzet közepette a világ legkülönbözőbb pontjain indultak és indulnak hasonló kezdeményezések, így például Ausztráliában is, ahol az ország legnagyobb szupermarketlánca, a Woolworths nem mással, mint a Mikulással fogott össze a helyi termékek népszerűsítése érdekében.

A több televíziós csatornán, rádiókban, illetve a digitális és írott sajtóban is elindult kampány arra ösztönzi az ausztrálokat, hogy az egyre inkább esedékes karácsonyi menüt lehetőség szerint helyi élelmiszerekből, ausztrál gazdák által előállított alapanyagokból készítsék majd el.

Andrew Hicks, a vállalat marketingigazgatója arról beszélt, hogy bár a 2020-as évet rendkívüli kihívások jellemzik, ám az is elmondható, hogy a segítőkészség és a nagylelkűség idén minden eddiginél nagyobb méreteket ölt az ausztrálok körében.

„Mindez az év végi ünnepek alkalmával csúcsosodhat ki, amikor remek lehetőség adódhat nemcsak az egymás iránt érzett szeretetünk kifejezésére, hanem arra is, hogy helyi termékeket fogyasztva köszönjük meg a gazdálkodóknak az egész éves munkájukat” – mondta.

Az ünnepi kampány részeként a Woolworths jótékonysági akciót is szervez, melynek keretében 6 millió adag ételt osztanak szét a rászorulók között. Internetes felületeiken karácsonyi recepteket és hasznos tippeket tesznek közzé, illetve piacra dobnak egy új, ausztrál alapanyagokból készült desszertkülönlegességet is.

Élő Bolygónk nyomán magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Másodszor is kihalás fenyegeti a koalákat természetvédők szerint

Marci

DÖBBENET – ELÁJUL, HA MEGHALLJA, MENNYI ELDOBHATÓ MASZKOT FOGYASZTOTT EL AZ EMBERISÉG

magyarallatvedo

Nyugodtan szórja szét a vadtetemeket – Pécelen ez is belefér

magyarallatvedo