Magyar Állatvédelem
Image default

A magasból is figyelik Spanyolország partjainál a barázdásbálnákat (Videó)

A közönséges barázdásbálna, amely 24 méteres testhosszával a világ második legnagyobb bálnafaja, a világ számos részén, köztük a Jeges-tengerben, az Atlanti-óceánban és a Földközi-tengerben is előfordul – írja az Élő Bolygónk.


A Spanyolország északkeleti partjainál évente összegyűlő és táplálkozó barázdásbálnákat, amelyek között rendszeres visszatérők is vannak, drónokkal figyelik meg. Ezek a méltóságteljes tengeri állatok az évszakokhoz igazodva vándorolnak az óceánok között, hol táplálkozóterületeikre, hol melegebb vizekbe, hogy világra hozzák borjaikat.

A spanyolországi EDMAKTUB Association nevű tudományos szervezet a közönséges barázdásbálnák viselkedésének és vándorlásának dokumentálásával foglalkozik.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az elmúlt hét évben a szervezet csaknem 700 órányi filmfelvételt készített az északkelet-spanyolországi Katalónia partjainál, Barcelonától és Tarragonától délre összegyűlő és táplálkozó bálnákról.[/perfectpullquote]

Élő Bolygónk nyomán magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Delfin után ugrott a kutya. Nem hiszed el, ami ezután történt.

Viki

Zölden világító halászhálókkal megmenthetők a cápák, ráják és teknősök egy kutatás szerint

magyarallatvedo

Halászhálótól sérült bálna életéért küzdenek Hawaiinál

magyarallatvedo