Magyar Állatvédelem
Image default

A lezárás alatt kilencven százalékkal nőtt az állatkínzásos esetek száma

Kétszeresére nőtt tavaly az állatkínzás, hatvan százalékkal több gyilkosság vagy emberölési kísérlet történt, és harminc százalékkal ugrott meg a párkapcsolati erőszak a járványhelyzet miatti lezárások hatására. A bűnözési formák gyorsan és könnyedén adaptálódtak a megváltozott környezethez – véli Barabás Tünde kriminológus, az Országos Kriminológiai Intézet osztályvezetője.

Barabás Tündét a novekedes.hu kérdezte, mely interjúban elmondta, hogy a tavalyi évben megfigyelhető volt, hogy a bűnözési formák milyen gyorsan és könnyedén adoptálódnak a környezethez. A tavaszi lezárások jelentős változást hoztak az életformánkba, például jellemzővé vált az otthon tartózkodás nap közben is. Az első hullám idején erre reagált a bűnözés is, 2019-el összehasonlítva bizonyos bűncselekmény-típusok száma megugrott, mások pedig háttérbe szorultak.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]„Leginkább az állatkínzás ugrott meg, az előző évhez képest több mint kilencven százalékkal, azaz majdnem megduplázódott.”[/perfectpullquote]

– mondta.

növekedés.hu nyomán magyarallatvedelem.hu, fotó: Lena Mirisola/Getty Images

Kapcsolódó

Kutyája mentette meg tóba esett, kerekesszékes gazdája életét

magyarallatvedo

Ne legyenek többé mostohagyerekek a mozgássérült állatok! – TÜTÜ Kutya rajzpályázat

Marci

Két év után sikeresen levágták az autógumit egy szarvas nyakáról – VIDEÓVAL

magyarallatvedo