A lánc a kutya húsába nőtt: felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítvány

Olvasási idő:1 perc

A Szolnoki Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat azzal az újszászi nővel szemben, aki a saját ingatlana udvarán heteken át az állat nyakára fűzött vaslánccal egy betonkaróhoz kötve, különös szenvedések között tartotta a kutyáját – tájékoztatta a szoljon.hu-t a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

Még egy próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítvány, aminek nincs semmilyen visszatartó ereje. Mikor lesz már végre változás? A kutya akár el is pusztulhatott volna.

A vád szerint a 47 éves nő július 16-án és azt megelőzően legalább 2-4 hétig úgy tartotta az újszászi lakóháza udvarán a 2 éves, keverék, középtermetű nőstény kutyáját, hogy a kutya a nyakára fűzött 2 méter 40 cm hosszú vaslánccal egy betonkaróhoz volt kötve. A kiérkező rendőrök azt tapasztalták, hogy a kánikula ellenére friss ivóvíz nem volt a kutyus előtt, valamint a nyakán lévő nagyszemű lánc az eb húsába belenőtt.

A vádlott bánásmódja következtében a szorosra fűzött vaslánc az állat mozgásának hatására bemélyedt a kutya nyakán lévő kötőszövetekbe, és ennek következtében egy mélyre terjedő, kifekélyesedéssel és kiterjedt szövetelhalással járó, az állatnak különös szenvedést okozó gyulladást eredményezett, amely mellett a kutya lesoványodott és kiszáradt állapotban is volt.

Abban az esetben, ha nem történt volna meg a kutya kimentése, és nem kezdődött volna el a gyógykezelése, az állat nagy valószínűséggel napokon belül elpusztult volna.

A járási ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön kiszabására tett indítványt vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság hoz majd döntést.

(Fotók: police.hu)