Magyar Állatvédelem
Image default

A kutyák segíthetnek elűzni a koronavírus okozta depressziót

Németországban soha nem látott mértékben megnőtt a kutyavásárlási és örökbefogadási kedv az elmúlt egy évben, az emberek ugyanis úgy vélik, az állatok közelsége segíthet a Covid-magány leküzdésében.

A Deutsche Hundewesen (VDH) egyesület adatai szerint 20 százalékkal több kutyát vásároltak vagy adtak örökbe állatvédő szervezetek 2020-ban Németországban. Ezzel párhuzamosan közel további egymillió állat került gazdásításra, így nagyságrendileg 35 millió háziállat jut az ország 83 millió lakosára a becslések szerint – írta az euronews.

Az okokat a berlini Tierheim állatmenhely kutatása tárta fel, melyet nemrégiben hoztak nyilvánosságra. A kérdőíves felmérés eredményei szerint a kutyatulajdonosok 84 százaléka úgy véli, kedvenceik nem csak elterelik a figyelmüket a pandémiáról, hanem jelentős érzelmi támogatást is nyújtanak számukra. Különösen nagy segítséget jelentenek a kutyák az egyedül élőknek, akik számára az állatok beszélgetőtársak is egyben.

A háziállatok iránti kereslet fokozódásának természetesen hátránya is volt, úgy tudni, az elmúlt egy évben megduplázódott az illegálisan eladott kutyák száma az országban.

Fotó: Pexels

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Négy kutyával a Spider mentőcsoport is megérkezett Törökországba

Viki

Lesoványodva, víz és élelem nélkül, láncra verve találtak a kutyára

magyarallatvedo

Bezsákolta és kidobatta a kutyáját, mint egy zsák szemetet

Viki