Magyar Állatvédelem
Image default

Örökbefogadták a kutyát, aki mérete miatt senkinek nem kellett

Olvasási idő:1 perc

Az emberek valószínűleg azt gondolnák róla, hogy nagy és ijesztő, de ez nem is állhatna távolabb az igazságtól. Basher évekig aggódott, hogy soha nem talál családot. A két méter magas masztiff 60 kilónyi szeretet. De sajnos sokan nem láttak túl a hatalmas méretén.

Amikor 2021-ben egy másik menhelyről megérkezett a cornwall-i RSPCA-hoz, az állatmentők eltökélt szándéka volt, hogy állandó otthont találjanak a szelíd óriásnak. A mentőszolgálat munkatársai számára egyértelmű volt, hogy Basher nem félelmetes. Valójában egy nagy puhány volt.

“Basher annyira szelíd és bolondos” – mondta Sammy Howard, az RSPCA Cornwall munkatársa a The Dodónak.

“Az emberek valószínűleg azt gondolnák róla, hogy nagy és ijesztő, de ez nem is állhatna távolabb az igazságtól. Ez a kutya egy rosszcsont…”

Megérkezése után nem sokkal Basher azt hitte, hogy családra talált. Sajnos ez az első család néhány nap után visszavitte őt a menhelyre. A mentőszolgálat munkatársai ettől függetlenül nem csüggedtek. Tudták, hogy Basher hamarosan örök otthonra talál.

Az állatmentők számára napról napra nehezebb volt végignézni, ahogy Basher lassan apátiába esik.

“Mindig szívszorító látni, hogy mennyi állat várakozik a mentőmenhelyeken, de Basher különösen nehéz eset volt, mert mindannyian olyan erősen kötődtünk hozzá, és csak a legjobbat akartuk neki. Ahogy teltek a hónapok, soha nem vesztettük el a reményt, hogy van valaki, aki őt keresi” – mondta Howard.

Végül, 448 nappal érkezése után Basher megtalálta a tökéletes társat és az RSPCA Cornwall munkatársai fellélegezhettek.

“Az érzés leírhatatlan volt. Az a csapat, amelyik a legközelebb állt hozzá, sírva fakadt, amikor elment.”

Basher máris elképesztően jól érzi magát új otthonában, ahol a családja extra gondot fordít arra, hogy kényelmesen érezze magát és mindent megkapjon, amire csak szüksége lehet.

A cornwall-i RSPCA csapata és Basher

Nemrég búcsúztunk el nagyfiunktól, aki elindult új otthonába. Új anyukája eljött hozzá, és az elmúlt három hónapban mi is rendszeresen vittük az új otthonába. Kültéri kennelben van, és az új gazdája lassan beszoktatja majd az otthonukba, amint beilleszkedett a családba. Basher keresztszalagját néhány hónap múlva műtétik, ezáltal az új gazdái a lehető legjobb gyógyulást biztosítják számára.
Nagyon hálásak vagyunk Basher gazdájának, hogy befogadta őt, tudjuk, hogy mindannyian nagyon boldogok lesznek együtt!

Az RSPCA így búcsúzott:

The Dodo – Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Elképesztően aranyosak a Balaton közelében cseperedő rétisas fiókák – VIDEÓ

Marci

Így örültek a Fővárosi Állatkert lakói a Mikulás ajándékainak + VIDEÓ

magyarallatvedo

Hatos vörös vércse-ikrek születtek a Videoton Ipari Parkban

Marci