Magyar Állatvédelem
Image default

A hűséges kutya nem mozdult a tűzcsap mellől, ahol korábbi gazdája kirakta – ekkor jött a segítség

Olvasási idő:1 perc

A Thunder nevű kutyus nem volt hajlandó elmozdulni arról a helyről, ahol gazdája kirakta őt – ekkor érkezett Hall, egy amerikai állatmenhely gondozója.

A történetben szereplő kutya megmentője, Suzette Hall szerint a kidobott állatokban közös vonások lelhetők fel:

“Az elveszett, hánytatott sorsú állatok hónapokig csak kóborolnak és kóborolnak” – mondta Hall a The Dodónak. “Azok pedig, akiket kidobtak, csak reménykedve várnak, hogy gazdájuk mégis felbukkan.”

Ez volt a helyzet Thunderrel – egy elhagyott kutyával, akit napokig láttak ugyanannál a tűzcsapnál várakozni a gazdájára. Miután többször sikertelenül próbálták csapdába ejteni a kutyát, a szomszédok hívták Hallt, hogy segítsen megmenteni.

Még akkor is, amikor Hall megérkezett felszerelésével és sokéves tapasztalatával, Thunder túlságosan félénk volt ahhoz, hogy elfogadja a segítséget. A kutyát először jutalomfalatokkal akarták becsalogatni, de Thunder még mindig bizonytalan volt.

“Átment az utca túloldalára, szétnézett, majd visszament a tűzcsaphoz” – mondta Hall.

A nappal éjszakába fordult, de Hall nem volt hajlandó elhagyni Thundert, ezért egy még csábítóbb csalit talált ki. Elment egy közeli áruházba, vett néhány hotdogot, és beletette a csapdába.

“Végighajtottam az utcán, hogy azt higgye, már nem vagyok ott, és amikor visszatértem, végre a “csapdában” volt” – mesélte Hall.

Hall megkönnyebbült, hogy Thunder végre a gondjaira bízta magát, de észrevette, hogy kétségbeesetten próbál visszamenni a tűzcsaphoz, ahol családját utoljára látta.

“Talán emlékezett arra a kis szeretetre, amit a családjától kapott” – tette hozzá Hall.

Thunder megmentése azonban éppen az utolsó pillanatban történt. Hall szerint, amint beültette a kocsijába, a várost az utóbbi évek legerősebb vihara érte el. Ha Thunder befogása akár csak öt perccel tovább tartott volna, a már amúgy is rémült kutya és megmentője szakadó esőben találta volna magát.

“Azért neveztük el Tundernek (magyarul: villám), mert miután elhajtottam, életem legnagyobb viharában volt részem” – mesélte a kutya megmentője.

Bár még mindig nem tudni, hogy ki és miért hagyta magára Thundert. Hall úgy véli, hogy sokkal fontosabb arra a csodálatos új életre összpontosítani, amelyet most, hogy megmentették, kapni fog.

Mint a Logan’s Legacy állatmenhely összes mentett kutyája, Thunder is megkapja a szükséges állatorvosi ellátást, mielőtt szerető nevelőszülőkhöz kerülhet. Hamarosan Thunder örökbe fogadható lesz, és csak reménykedni lehet, hogy többé nem hagyják magára.

(Forrás, fotók: thedodo.com)

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Jövőre még több benzinkúton lesznek elérhetők a kutyachip-leolvasók

magyarallatvedo

Medvenyomot találtak Diósjenőnél

magyarallatvedo

Szupercuki – Afrikai elefántbébi született a Nyíregyházi Állatparkban

magyarallatvedo