Magyar Állatvédelem
Image default

A hűséges és hős kutya vette fel a harcot a gazdájára támadó pumával

Olvasási idő:1 perc

Egy Észak-Kaliforniában túrázó nőt hegyi oroszlán támadott meg, de szerencsére hűséges társa felvette a harcot a nagymacskával.

A 24 éves Erin Wilson egy észak-kaliforniai folyó mentén túrázott, megállt pihenni, amikor a háta mögül, lesből megtámadta egy hegyi oroszlán (puma). A ragadozó a nő vállán okozott sérüléseket.

A nő az életét Eva névre hallgató, hűséges és bátor belga malionis juhászkutyájának köszönheti. Kétségbeesésében a kutyáját hívta segítségül, aki harcba szállt a ragadozóval. A nagymacska erősebbnek bizonyult, elkapta a kutyát és állkapcsával szorosan tartotta.

Erin Wilson kétségbeesetten rohant segítségért, hogy megmentse kedvencét. Közben az eb már iszonyúan nyüszített és több sebből vérzett.

A rémült nő visszaszaladt a teherautójához, amiben talált egy kerékkulcsot, majd segítséget kért egy arra járó autóstól. Ketten együtt próbáltak szembeszállni a ragadozóval. A puma végül elengedte Evát és elszaladt – olvasható a Mirror cikkében.

Erin a kutyájának köszönhetően néhány karcolással és zúzódással megúszta a támadást. Miután sikerült megmentenie kutyáját, egy helyi sürgősségi állatorvoshoz rohant vele. Eva igen súlyos sérüléseket szenvedett.

“Nem hiszem, hogy valaha is képes leszek felfogni azt, hogy milyen csodálatos és hűséges hozzám a kutyám”

– mondta később.

A nő elindítottegy oldalt, hogy pénzt gyűjtsön hős kutyája orvosi számláinak kifizetésére, amelyre eddig – várakozáson felül – több mint 20 ezer font (9 millió forint) érkezett a szükséges 7 ezer font (3 millió forint) helyett.

Az emberek nagylelkűségének köszönhetően Erin nemcsak, hogy ki tudja fizetni Eva orvosi számláit, hanem a gáláns összeget kutyája utógondozására fordítja, és néhány jótékonysági szervezetet is segít ebből az összegből.

(Forrás: hirado.hu, Fotó: Instagram/eva_the_mal)

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Miskolci vakvezetőkkel játszhattak a veszprémi óvodások

magyarallatvedo

Az altató szinte elő volt készítve, amikor az állatvédők megmentették a tacskót

magyarallatvedo

Verőce térségében fogták el a szökött kengurut

magyarallatvedo