Magyar Állatvédelem
Image default

A halálsorról fogadták örökbe a kutyát: miután hazavitték, kétségbe estek

Olvasási idő:1 perc

Egy vemhes kutyus hat(!) kiskutyának adott életet egy autó hátuljában, néhány órával azután, hogy kimentették egy szörnyű menhelyről az altatás elől.

Lizzy, egy szuperaranyos border terrier egy közeli állatmenhelyen ragadt be – senki sem akarta őt.

Sajnos sok tényező befolyásolta, hogy nem kellett senkinek. El volt törve a lába, szívférges volt, melyek drága orvosi költségeket igényeltek, illetve vemhes is volt, hatalmas pocakkal. Más szóval, a legtöbb gazdijelölt számára túl sok teendőt igényelt volna.

A menhely nem tudta megoldani a helyzetet, így fájó szívvel arra a döntésre jutottak, hogy Lizzy szülés után örök álomra szenderüljön.

Rebecca Lynch az egyesült államokbeli Georgia állambeli Savannah-ban nyaralt férjével, amikor véletlenül belebotlott Lizzy történetébe az interneten és nem hagyhatta, hogy ez a szörnyűség megtörténjen. Ezért férjével megszakították családi pihenésüket, hogy segítsenek Lizzynek. Alig néhány percbe telt, amíg a pár eldöntötte, hogy Lizzy, terhes vagy sem, hazaviszik. Igazi hősök!

Hosszú volt az út visszafelé a házaspár floridai otthonába, így a kocsi hátsó ülésére párnákat és takarókat tettek, hogy a kutyamama a lehető legjobban érezze magát.

Lehet, hogy egy kicsit túl kényelmessé tették az utazást, mert nem sokkal később Lizzy erősen lihegni kezdett. És amikor egy vemhes kutya zihálni kezd, tudod, hogy mi következik…

Miután Lizzy biztonságban és kényelmesen érezte magát, úgy döntött, itt az ideje. Lihegni kezdett, és nyugtalan lett; mondtam a férjemnek: Azt hiszem, vajúdik!

– mesélte Rebecca.

Alig telt el húsz perc, és Lynche-ék hét kutya gazdái lettek. Lizzy szupermama hat kis szeretetgombócot hozott a világra.

Fotó: Facebook/Rebecca Lynch

Az események olyan gyorsan peregtek, hogy Rebeccaék végig sem tudták gondolni, hogy mi történt. Kétségbeesetten csak annyi jutott eszükbe, hogy “Uramatyám, most mi lesz?!”, hiszen pár óra alatt hét kutyájuk lett!

A pár azonban hamar rájött, hogy minden kölyökkutya ajándék. Megígérték, hogy minden apróságnak csodálatos otthont találnak, és úgy bánnak szuper anyjukkal egész életében, mint egy királynővel. Szerencsére sokan álltak mellettük és segítették őket, így nem volt nehéz gazdásítani az apróságokat.

Miután Lizzy kicsit összeszedte magát és el tudott szakadni anyai kötelezettségeitől, állatorvoshoz kellett mennie a szívférgesség miatt, illetve ivartalanításra és láb amputációra. Sajnos a lábát nem lehetett megmenteni. Túl súlyos és túl régi volt a törés.

Fotó: Facebook/Rebecca Lynch

Az izgalmas nap óta már több, mint három év eltelt és pár azóta is boldogan osztja meg otthonát Lizzyvel, akiért a mai napig nagyon hálásak.

Kapcsolódó

Ilyen lenne a Jurassic Park macskákkal – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Dexter a két lábon járó és futó kutya – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Koronavírus: háziállatoknak fejlesztettek vakcinát

magyarallatvedo