Magyar Állatvédelem
Image default

A Fradi szív az állatokért is dobog: több száz kilónyi állateledelt gyűjtöttek a szurkolók

Olvasási idő:1 perc

A Ferencvárosi Torna Club életében kiemelt szerepet tölt be a társadalmi felelősségvállalás, ezen belül is az állatvédelem. A Fradisták Az Állatokért elnöke, Hamberger Ádám György és az alelnöke, Szabó László beszéltek az állatok jogairól a TV2 Mokka című műsorában.

Szabó Krisztián alelnök az alakulásukkal kapcsolatban elmondta, hogy 2016-ban született egy állatvédő egyesület, melynek ők is alapító tagjai voltak, azonban tavaly különváltak útjaik és létrehozták a Fradisták az Állatokért Egyesületet.

Hamberger Ádám, az egyesület elnöke – aki egyben a Ferencváros vezérszurkolója is – elmondta, hogy a Fradi egy nagy család, ahol sok ember ismeri egymást, és sokaknak fontos az állatok szeretete és védelme. Úgy gondolták, hogy ez sokkal hatékonyabban tud működni, hogyha összefognak, közösen folytatják tovább a jövőben és megalapítják az egyesületet.

Mint mondták, számukra az elmúlt év legmeghatározóbb eseménye Madzag kutyus megmentése volt, akinek a nyakába egy madzag nőtt bele, mely ödémát okozott szegény jószág fején. A kitartó munka, rehabilitálás és ápolás meghozta gyümölcsét, a kutyust sikerült megmenteni és azóta már boldogan éli életét új családjával.


Tovább szigorította a kormány a tavaly decemberben életbe lépett szigorú állatvédelmi szabályokat: ezentúl a Közigazgatási Szankciók Nyilvántartásába kerül az állattartástól való eltiltás, amibe az állatvédelmi hatóság is betekinthet. Az egyesület helyesli, hogy szigorúbban szankcionálják az állatok kárára elkövetett bűncselekményeket, remélik, hogy a szigorú büntetéseket ki is osztják.

Szabó Krisztián a műsorban elmondta, hogy decemberben egy nagyon sikeres adománygyűjtő napot tartottak Budapesten. Az okokkal kapcsolatban kifejtette, hogy a hazai menhelyek nagyon nehéz anyagi körülmények között vannak, így az ott összegyűlt több száz kiló állateledelt és pénzadományt egy vidéki rászoruló állatmenhelynek továbbítják.

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Tavaly több mint 500 madár halálát okozta áramütés + VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Keresik az állatkínzót, aki kiscicákat dobott egy szemetesbe

Marci

Bántalmazta és a szemetesbe dobta kölyökkutyáját egy férfi Komlón

magyarallatvedo