Magyar Állatvédelem
Image default

A Fradi szív az állatokért is dobog: több száz kilónyi állateledelt gyűjtöttek a szurkolók

Olvasási idő:1 perc

A Ferencvárosi Torna Club életében kiemelt szerepet tölt be a társadalmi felelősségvállalás, ezen belül is az állatvédelem. A Fradisták Az Állatokért elnöke, Hamberger Ádám György és az alelnöke, Szabó László beszéltek az állatok jogairól a TV2 Mokka című műsorában.

Szabó Krisztián alelnök az alakulásukkal kapcsolatban elmondta, hogy 2016-ban született egy állatvédő egyesület, melynek ők is alapító tagjai voltak, azonban tavaly különváltak útjaik és létrehozták a Fradisták az Állatokért Egyesületet.

Hamberger Ádám, az egyesület elnöke – aki egyben a Ferencváros vezérszurkolója is – elmondta, hogy a Fradi egy nagy család, ahol sok ember ismeri egymást, és sokaknak fontos az állatok szeretete és védelme. Úgy gondolták, hogy ez sokkal hatékonyabban tud működni, hogyha összefognak, közösen folytatják tovább a jövőben és megalapítják az egyesületet.

Mint mondták, számukra az elmúlt év legmeghatározóbb eseménye Madzag kutyus megmentése volt, akinek a nyakába egy madzag nőtt bele, mely ödémát okozott szegény jószág fején. A kitartó munka, rehabilitálás és ápolás meghozta gyümölcsét, a kutyust sikerült megmenteni és azóta már boldogan éli életét új családjával.


Tovább szigorította a kormány a tavaly decemberben életbe lépett szigorú állatvédelmi szabályokat: ezentúl a Közigazgatási Szankciók Nyilvántartásába kerül az állattartástól való eltiltás, amibe az állatvédelmi hatóság is betekinthet. Az egyesület helyesli, hogy szigorúbban szankcionálják az állatok kárára elkövetett bűncselekményeket, remélik, hogy a szigorú büntetéseket ki is osztják.

Szabó Krisztián a műsorban elmondta, hogy decemberben egy nagyon sikeres adománygyűjtő napot tartottak Budapesten. Az okokkal kapcsolatban kifejtette, hogy a hazai menhelyek nagyon nehéz anyagi körülmények között vannak, így az ott összegyűlt több száz kiló állateledelt és pénzadományt egy vidéki rászoruló állatmenhelynek továbbítják.

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Betiltották az angol buldog és a Cavalier King Charles spániel tenyésztését

magyarallatvedo

Szívszorító videó: hosszú barátság után gyászolja fóka pajtását a labrador

Marci

Kétszer is megpróbálta megmérgezni szomszédja kutyáit

magyarallatvedo