Magyar Állatvédelem
Image default

A főváros vezetését nem érdeklik az állatok

Dódity Gabriella, a FIDESZ-KDNP képviselőcsoport fővárosi képviselője számolt be közösségi oldalán arról, hogy a Fővárosi Közgyűlésen még napirendre sem vették azon állatvédelmi tárgyú előterjesztését, ami orvosolni kívánta volna a városvezetés hiányosságait.

Mint írta bejegyzésében a képviselő, tárgyalás nélkül lesöpörte az állatvédelem ügyét az asztalról Karácsony Gergely. A kampányban állatbarát Budapestet és Állatvédelmi Chartát hirdető főpolgármester napirendre sem vette azt az előterjesztést, amelyben egyébként saját választási ígéretei szerepeltek.

A javaslat egyik fő célja az Illatos úti gyepmesteri telep elköltöztetése volt egy arra alkalmas helyre, mert az állatok hosszú távú tartására a mostani hely és a szűk kennelek is alkalmatlanok, továbbá azt is előirányozták, hogy az ebrendészeti mellett alakítsanak ki ott menhely funkciót is. Az előterjesztés egyebekben kitért az állatvédő szervezeteket pályázati úton történő támogatására, és az egyre terjedő kóbor macskapopuláció ivartalanításának szükségességére is.

Úgy tűnik, hogy a főváros vezetését valóban nem érdekli az állatvédelem ügye…


(Fotó: MTI)

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Imád az emberekkel önfeledten játszadozni Manó, a nyest – VIDEÓ

Marci

Öt embert ölt meg egy elefánt Mozambikban

Marci

Haldokló mókusbabákat mentettek meg a Mályi Madármentő Állomáson

Marci