Magyar Állatvédelem
Image default

A FÖRI mégis elfogadja a DOKTA 5 milliós adományát

Dódity Gabriella, a DOKTA kurátora jelentette be a Facebook oldalán, hogy hosszan huza-vona után rendeződni látszik az alapítvány 5 milliós adományának kérdése.

Mint ismert, az Illatos úti ebtelepen vezetőváltás történt, aminek eredményeként felbontotta a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) a DOKTA-val, azaz a Doktorok az állatokért alapítvánnyal kötött szerződését. A DOKTA pénzbeli és tárgyi adományokat egyaránt gyűjtött az ebtelep részére annak érdekében, hogy minél inkább elő tudják segíteni az állatok gyógyulását és gondozását. Azért, hogy az ebtelepi állatok gazdásodhassanak, örökbefogadó napokat is szerveztek.

A szerződés felbontását a FÖRI “összeférhetetlenségi, kizárólagossági, átláthatósági és elszámoltathatósági problémákkal” indokolta és bejelentették: a DOKTA támogatását sem veszik át. Ezt követően egy hónapokig tartó közleményháború indult meg, amelyet csak tovább fokozott az ebtelepi állítólagos altatásokról keringő pletyka, amelyet a FÖRI a magyarallatvedelem.hu megkeresésére tételesen cáfolt.

Úgy tűnik, mostanra a helyzet rendeződni látszik, hiszen Dódity Gabriella, a DOKTA kuratóriumi elnöke a tegnapi napon Facebook oldalán bejelentette: a FÖRI mégiscsak elfogadja az alapítványuktól az Illatos úti állatoknak szánt és erre a célra elkülönített 5 millió forintos adományt.

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Kis tapír látta meg a napvilágot Budapesten

Marci

A cél az ölés volt – Vádat emeltek tizenöt viadaloztató ellen

Eszti_mav

Zoey 12 év után került vissza a gazdájához

magyarallatvedo