Magyar Állatvédelem
Image default

A férfi fához kötötte az anyakutyát, annak hét kölykét sorsára hagyta az erdőben

Olvasási idő:1 perc

Az egyik Pápa környéki faluban élő elkövető nem akarta eltartani a kutyáját és annak 4-5 hetes kölykeit, ezért az erdőben kitette őket – írja a kisalfold.hu.

A Veszprém Megyei Főügyészség ebtartástól eltiltás érdekében perli azt a 45 éves férfit, aki 2020 áprilisában anyakutyáját és annak hét kölykét a lakóhelyéhez közeli erdőbe vitte, majd sorsára hagyta. Az egyik Pápa környéki faluban élő elkövető nem akarta eltartani a kutyáját és annak 4-5 hetes kölykeit, ezért az erdőben kitette őket. Azért, hogy az anyakutya ne tudjon visszatérni a házához, pórázzal egy fához kötötte, majd víz és élelem hátrahagyása nélkül távozott.

A pápai állatvédők már aznap délután telefonos bejelentést kaptak az elhagyott kutyákról, és az időközben pórázát elrágó anyaállatot, valamint kölykeit begyűjtötték, majd a kutyákat egy Vas megyei állatvédő egyesületnél helyezték el.

A Pápai Járásbíróság a másodfokon jogerőre emelkedett ítéletével a férfi bűnösségét megállapította az állatkínzás vétségében, melyet követően az ügyészség élve azzal a jogával, hogy az állatok kíméletére és védelmére vonatkozó jogszabályok megsértése esetén a tevékenységtől való eltiltás iránt keresetet indítson, 3 évre kérte a férfi ebtartástól történő eltiltását, mivel nem mutatott az állattartással járó felelősségtudatot, felelőtlen, közönyös, az állatvédelmi szabályokat súlyosan sértő magatartást tanúsított, amely akár arra is alkalmas lett volna, hogy a kutyák pusztulásához vezessen.

kisalfold.hu nyomán magyarallatvedelem.hu, fotó: ui.uncc.edu

Kapcsolódó

Egy tanulmány szerint a jegesmedvék az évszázad végére eltűnhetnek a Földről

Marci

Állatkínzással gyanúsítják a kutyája combcsontját törő férfit a rendőrök

magyarallatvedo

Letöltendő: bedrogozva, csákánnyal verte agyon a szomszéd kutyáját

magyarallatvedo