Magyar Állatvédelem
Image default

A fél város összefogott, hogy megmentsék a súlyosan sérült baglyot Tiszaújvárosban

Olvasási idő:1 perc

A bagolynak nyílt felkarcsonttörése volt, a szárnya pedig átfordult, ezért sürgős segítségre volt szüksége. Szerencsére már jól van – írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

Összefogtak az emberek Tiszaújvárosban, hogy megmentsenek egy súlyosan sérült erdei fülesbaglyot – számoltak be róla a Mályi Madármentő Állomás Facebook-oldalán.

Csütörtök reggel többen is értesítették a madármentőket, hogy a városban egy sérült szárnyú bagoly próbált menedéket találni az egyik lépcsőház előtt. Egy férfi talált rá először, lefotózta és megosztotta a képet a Tiszaújváros MOST! Facebook-csoportban.

Ezután azonnal többen is a sérült madár segítségére siettek. Két nőnek sikerült befogni, és elvitték a mályi madármentőkhöz.

Ott derült ki, hogy a bagolynak nyílt felkarcsonttörése volt, a szárnya pedig átfordult. Azonnali elsősegélyre szorult, majd a Hortobágyi Madárpark – Madárkórház Alapítvány állatorvosa megműtötte a szárnyát.

A beavatkozás nem volt egyszerű, mert elég rosszul tört el a madár szárnya, és a csontokat is össze kellett húzni egymáshoz, hogy stabil legyen. Ennek ellenére a bagoly jól viselte a műtétet, és bár kissé nehezen ébredt fel az altatásból, de már jól van. A madár most a Mályi Madármentő Állomáson gyógyul.

A Facebookon több képet is mutattak róla. A madármentők a segítő szándékú embereknek és a baglyot ellátó orvosnak is köszönetet mondtak bejegyzésükben.

A mályi madármentők nemrég engedték szabadon azt a fülesbaglyot, amit fél évvel ezelőtt egy szemeteszsákban találtak meg a fiókáival együtt. A tojó olyan súlyosan megsérült, hogy hat hónapig kezelték, mire végre teljesen meggyógyult.

 

szeretlekmagyarorszag.hu nyomán magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Megvan az idei első sérült gólya a mályi madármentőknél

Viki

A világ egyik legnagyobb bagolyféléje érkezett Debrecenbe – KÉPEK

Marci

Napokig volt egy nógrádi ház kéményének fogságában a füles bagoly

magyarallatvedo