Magyar Állatvédelem
Image default

A cél, hogy tudatos és felelős állattartó nemzet legyünk

Olvasási idő:1 perc

Ovádi Péter az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos a TV2 Mokkában mesélt a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány létrehozásának céljairól.

“Szerencsére azt tapasztaljuk, hogy mind a lakosság körében, és mind a kormányzat körében nagyon fontos téma az állatvédelem, ezért időszerűnek láttuk, hogy létrehozzunk egy alapítványt” – kezdte Ovádi Péter, kiemelve, hogy a közös munkában a civil és a szakmai szervezetek bevonására számítanak.

A kormánybiztos szerint az állatvédelem fő gerincét a civilek alkotják, ezért is lesz kiemelt feladata az Alapítványnak az ő oktatásuk. Ovádi Péter hozzátette, hogy a legfrissebb kutatások szerint 3-3,5 millió kutya él hazánkban társállatként.

“Nekünk az a célunk, hogy egyszer arról beszélhessünk, hogy 3-3,5 millió felelős gazda is van” – mondta Ovádi. A cél elérésében nagy szerepet fog játszani a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány tevékenysége.

Ovádi Péter az Alapítvány kapcsán még megemlítette, azon dolgoznak, hogy minél szélesebb körben elterjedjen a felelős állattartásra való felhívás, és az már az óvodásoknál és iskolásoknál is megjelenjen, hiszen ezek a gyermekek lesznek a jövő állattartói.

“Az is felelős állattartás, ha nem tartunk állatot” – mondta Ovádi.

Európa egyik legszigorúbb állatvédelmi tárgyú jogszabályaink vannak, amiket folyamatosan felül is vizsgálnak. A látványos változásokhoz azonban még időre van szükségünk a kormánybiztos szerint.

Ovádi Péter úgy véli, az ivartalanítás az egyetlen út a kóbor állatok számának csökkentéséhez. Ezért is szerveztek olyan ivartalanítási akciókat, mint például a Magyar Falu Program, vagy az 500 millió forint keretösszegű civil állatvédő szervezeteknek szóló pályázat – utóbbit hatalmas sikernek értékelte a kormánybiztos, hiszen több mint kétszázan jelentkeztek.

Az adás itt megtekinthető:

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Csatornába zuhant gólyát mentettek a szegedi tűzoltók

Marci

20 francia bulldoggal az autójában menekül egy nő Kijevből

magyarallatvedo

Így örül egy kutya, ha meglepetésbulit szerveznek a 10. születésnapjára – VIDEÓ

Marci