Magyar Állatvédelem
Image default

A budavári polgármestert nem érdeklik a budavári kutyás balesetek?

Olvasási idő:1 perc

Több tucat kutya sérült meg és pusztult el az elmúlt években a Budavári Önkormányzat felelőtlensége miatt. Két kutyafuttató mellett is olyan alacsony a korlát, hogy azt a kutyák át tudják ugrani, de sajnos azt nem látják előre, hogy a várfal mögött több méteres mélység van.

A balesetek száma annyira megszaporodott, hogy külön Facebook-oldalt hoztak létre a bejelentésre, melyet többszáz ember követ rendszeresen.

Az önkormányzat ugyan helyezett ki figyelemfelhívó matricákat, de a kutyatulajdonosok nincsenek megelégedve ezzel, mert szerintük a figyelemfelhívás nem elég (a kihelyezett táblák sincsenek jó helyen), valódi cselekvést várnak, ami megelőzi a baleseteket és a tragikus, értelmetlen halálozásokat. Több helyen ugyanis a terepviszonyok miatt veszélyesek a kerület által kijelölt kutyafuttatók. A Pesti Srácok szerint az önkormányzat külső felajánlást is kapott a helyzet enyhítésére.

Az észrevételek beépítésével, több körös egyeztetés után alakult ki az az elképzelés, amelyről idén május elején tájékoztatták az önkormányzatot. Az észrevételek beépítése mellett a felelős kutyatartás támogatása érdekében a Várkapitányság felajánlotta, hogy korszerű kutyafuttatót alakít ki az önkormányzat területén. Az illetékesek az erről szóló javaslatot V. Naszályihoz is eljuttatták, a megkeresésre azonban válasz mindmáig nem érkezett, miközben a javaslat megoldást nyújthatna a kerületben általánossá vált kutyabalesetekre.

A PS szerint az önkormányzat csak hivatkozási alapként használja a kerületben élők érdekeit, valójában fogalma sincs arról, hogy mi a Várban lakók álláspontja. V. Naszályi a PS információi szerint semmilyen, a kerület fejlesztéseit érintő egyeztetési fórumon nem vesz részt. Márpedig a kerületieket súlyosan érintő problémáról van szó, hiszen a biztonságos kutyatartásra alkalmatlan helyeket jelöltek ki a gazdik számára.

A budavári lakosok egy internetes oldalt is létrehoztak, ahol rendszeresen beszámolnak a balesetekről. Az említett portálon olvasható, hogy a helyiek szerint az Önkormányzat szeretné elbagatellizálni a baleseteket: “Szeretnénk, továbbá, ha a kutyabalesetekről és halálesetekről nyíltan lehetne beszélni – ahogy most nem -, ha nem csak elbagatelizálható “belső ügyként” tekintene rá a lakosok egy jelentős része és a Budavári Önkormányzat, és ha az áldozathibáztatásról a megelőzésre terelődne a figyelem.

PS – varibalesetek.com – Magyar Állatvédelem

Fotó: varibalesetek.com

Kapcsolódó

Már 18 éves lett a legidősebb gyűrűs kanalasgém

magyarallatvedo

Combcsonttörést okozott a kutyájának, állatkínzásért állhat bíróság elé

magyarallatvedo

Pár szaloncukor árával most menhelyi kutyákon segíthetsz!

magyarallatvedo