Magyar Állatvédelem
Image default

A apró baglyot találtak New York karácsonyfájában a munkások

Olvasási idő:1 perc

Idén a New York-i Rockefeller Center karácsonyfája apró meglepetést rejtett magában. A hétvégén fedezték fel az imádnivaló madarat a 75 méter magas norvég lucfenyőben, a fa egyik odvában a munkások.

A karácsonyfát szállító cég  egyik dolgozója találta meg a baglyot. Hamarosan a felesége felhívta a Ravensbeard Vadrehabilitációs Központot, és tájékoztatta őket arról, hogy férje egy kis baglyot találta a fán. A madarat megmentő munkás körülbelül egy órányira lakott a rehabilitációs központtól, így annak igazgatója, Ellen Kalish félúton találkozott velük, hogy felvegye a baglyot.

Mielőtt a Ravensbeard Vadrehabilitációs Központba vitték Rockefellernek nevezték el

A madár megmentői úgy gondolták, hogy bagolyfiókáról van szó, Ellen Kalish azonban szkeptikus volt, mivel tudta, hogy a baglyok tavasszal költenek. Ellen miután megvizsgálta a madarat már látta, hogy ez egy fűrészbagoly, a legkisebb testű bagolyfajta a kontinensen.

„Minden bagoly tavasszal költ, így annak, hogy télen egy bagolyfiókát találtak, nem volt értelme” – olvasható az állatjóléti központ igazgatójának Facebook-bejegyzésében.

Szegény bagoly 3 napig volt élelem és víz nélkül

A fenyőfa szállítása közben a szegény bagoly körülbelül három napot töltött el táplálék és víz nélkül. Szerencsére, miután a Ravensbeard Vadrehabilitációs Központ befogadta, hamar felépült.  Hamarosan szabadjára engedik majd a vadonba.

Ez az a fa, ahol megtalálták a kis fűrészbaglyot.

boredpanda.com nyomán magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Kamionsofőr mentette meg a rendkívül ritka színezetű uráli baglyot

Marci

MME: jelentősen csökkent a Magyarországon telelő erdei fülesbaglyok száma

Marci

Halálra fagytak az állatok egy texasi rezervátumban

magyarallatvedo