Magyar Állatvédelem
Image default

8700 eurót fizethet egy bécsi nő, aki meg akart szabadulni a kutyájától

Több mint 8700 eurót (kb. 3 millió forint) kell fizetnie egy bécsi nőnek, aki meg akart szabadulni az egy éves török pásztorkutyájától, Ates-től. Még nyáron riasztották a Talált háziállatok szolgálatát, hogy egy gazdátlan kutya szaladgál a Marchfeldkanalnál – írja a telex.hu.

Az állatmentők kimentek a helyszínre, befogták Atest, és Bécs állatmenhelyére, a TierQuarTierba vitték, ahol új gazdát kerestek neki.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Már örökbe is fogadták, amikor kiderült, hogy a kutya a betelefonáló nőé volt, és az Állatvédelmi Hivatal bizonyítani tudta, hogy a nő csak meg akart szabadulni az ebtől.[/perfectpullquote]

Így most egy közigazgatási eljárás után ki kell fizetnie a kutya ellátásának és elhelyezésének teljes költégét, összesen 8 737 eurót – olvasható Bécs Város Külképviseleti Irodájának hétfői sajtóközleményében.

Bécsben komoly figyelmet fordítanak az állatvédelemre: a leendő gazdáknak 2019 nyara óta egy kötelező négyórás tanfolyamon kell részt vennie, amely kutyatartás alapjaira készíti fel őket. Az oktatás sikeres teljesítése után a „vizsgázott városi kutya” minősítést szerezhetik meg, és a kutyatartók mentesülnek a következő évi ebadó alól, ami 72 euró.

telex.hu nyomán magyarallatvedelem.hu, fotó: TierQuarTier Wien

Kapcsolódó

Felfüggesztett börtön a lelőtt gímbikáért

magyarallatvedo

Ruanda az élen a fajmegőrzésben: 30 orrszarvút telepítettek az egyik nemzeti parkba

Marci

Veszett rókát találtak a magyar határtól 20 kilométerre

Marci