Magyar Állatvédelem
Image default

85 és 61 éves alabamai nőket ítéltek el, miután kóbor macskákat etettek

Olvasási idő:1 perc

Beverly Roberts és Mary Alston megpróbálták kóbor macskákat csapdába ejteni, hogy ivartalaníthassák őket.

Két alabamai nőt felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek a múlt héten, miután kóbor macskákat etettek és csapdába ejtették, hogy ivartalaníthassák őket. Ez egy általános közegészségügyi beavatkozás a kóbor állatok számának csökkentésére.

A 85 éves Beverly Robertst és a 61 éves Mary Alstont az alabamai Wetumpkából két év felügyelet nélküli feltételes szabadságra és 100 dolláros pénzbüntetésre ítélték kedden – betegség. A nőket 10 napos felfüggesztett börtönbüntetésre is ítélték.

„Figyelmeztetés, letartóztatás és elítélés – mindez azért, mert kóbor macskákat készültünk etetni, és mert egy elvadult macskaproblémát oldottunk meg, amelyet a város nem tudott megoldani” – mondta Roberts a Washington Postnak .

A nőket öt és fél órás tárgyalás után többszörös vétség miatt ítélték el. Azzal vádolták a párost, hogy elvadult macskákat etettek a bíróság épülete közelében, azt állítva, hogy ez több ezer dolláros anyagi kárt.

A nőket június 25-én tartóztatták le, miután a polgármester, Jerry Willis rendőröket hívott egy Wetumpka megye tulajdonában lévő ingatlanhoz. Brendan Foster rendőr elmondta, hogy amikor megérkezett, Alstont egy doboz Fancy Feast macskaeledellel kezében találta.

Alston közölte vele, hogy kóbor macskákat ejtett csapdába, mire a rendőr, figyelmeztette, hogy hagyja abba, különben letartóztatja birtokháborításért.

– Három rendőrautó, mert macskákat etetek? – mondta Alston a kezdeti találkozásról készült videón. “Ez hihetetlen.”

Először Robertst tartóztatták le, mivel a hatóságok korábban már birtokháborítási parancsot adtak ki ellene macskák etetése miatt, Alstont pedig letartóztatták, amikor felszólalt Roberts letartóztatása ellen – számolt be az Alabama Live .

A két nő elítélése felkeltette több nemzetközi állatvédő szervezet figyelmét, akik szerint a kóbor macskák csapdába ejtése ivartalanításuk érdekében a sikeres módja a fennálló probléma megállításának.

„Az együttérzés nem jogalkalmazás” – mondta Alice Burton, az Alley Cat Allies – kóbor macskákért küzdő állatvédelmi szervezet vezetője, amely támogatja a csapdázást és az ivartalanítást.

„Ők irgalmas szamaritánusok, akiket tapsolni kell, nem pedig megbilincselni.”

Kapcsolódó

Babyboom Győrben: apró láma, szamár és zebracsikó született – VIDEÓ

Marci

Támadás a vérszívók ellen: A héten is folytatódik a szúnyoggyérítés

Erik

Egy hónap után találtak meg egy elszökött oroszlánkölyköt Montenegróban – VIDEÓ

Marci