Magyar Állatvédelem
Image default

8 különleges élőlény, amely évekig is bírja víz és élelem nélkül

Olvasási idő:1 perc

Az emberek számára a víz és az ennivaló létfontosságú az életbenmaradáshoz. És bár a testünk sok mindent kibír, azért 1-2 napnál tovább biztosan nem bírnánk víz és pár napnál tovább étel nélkül. Ezzel szemben vannak olyan állatok, amelyek akár hónapokig, évekig bírják élelem és víz nélkül. Az étel nem csak energiát ad testünk megfelelő működéséhez, de üzemanyagot is jelent az izmok és idegrendszer számára. Ha nem eszünk időben eleget, akkor dühösek leszünk, kiszáradunk és agresszívak leszünk. Nézzünk most 8 olyan állatot, amelyek évekig is képesek akár kibírni étel és víz nélkül.

Pingvinek
Forrás: timesofindia.com

1) Hát persze a teve az első a listánkon, amelyről még a kisgyerekek is tudják, hogy jól bírja víz nélkül. Természetesen a hátán lévő púp maga nem vízből van, de a benne lévő zsír akár 40 napig is segítheti, hogy kibírja víz nélkül.

2) Meglepő módon a kígyók is rajta vannak a listán, amelyek hidegekben akár 70%-kal is le tudják lassítani anyagcseréjüket és étel nélkül akár egy teljes éven át képesek létezni.

Gőte
Forrás: timesofindia.com3) A cápák meglepő módon nem olyan vérszomjasak és éhezők, mint gondolnánk. 8-10 hétig is bírják élelem nélkül és annál jobb vadászok lesznek, minél több ideig éheznek.4) A pingvinek is előkelő helyen vannak a listán és mivel a hideg képes csökkenteni az étvágyukat, akár 4 hónapig is bírják élelem nélkül. Erre nagy szükségük is van, hiszen a hímek akár heteken át is gubbaszthatnak a tojáson.

5) A vakgőték is nagyon jól tolerálják az éhezést, sőt kifejezetten jól – akár 10 évig is meglehetnek élelem nélkül.

Béka
Forrás: timesofindia.com

6) A békák főleg nedves élőhelyen találhatóak meg és akár 16 hónapig is teljesen jól elvannak táplálék nélkül. Persze ez fajtól is függ.

7) Meglepő módon a listán megtalálhatjuk a krokodilokat is, amelyek hónapokig is kibírhatják élelem nélkül. Extrém esetekről is van feljegyzés, amelyekben a krokodilok három évig is bírták. Persze ilyenkor nagyon lelassulnak és sokszor mozdulatlanná válnak hosszú időre.

8) A pókok igazán mesteri vadászok és türelmesen tudnak várni a prédájukra. És nem kell aggódniuk sem, testük akár 3-4 hónapig is bírja élelem nélkül, ami felmehet akár egy évre is.

napmintnap.com, főkép: puzzlefactory

Kapcsolódó

Nagy a baj – Akkor a veszteség, mintha a fél világ kihalt volna

magyarallatvedo

Trianon 101 – A Magyar Királyság területének életföldrajzi beosztása

magyarallatvedo

Ökológiai katasztrófa fenyegeti a Sajót, veszélyben az állatvilág

Marci