Image default

Három éve rendszeresen látogatja megmentőit a mosómedve

Már három éve annak, hogy Nikki Robinson talált egy négy hetes kis mosómedvét az út mellett. Megpróbálta elvinni a vadmentő központba és állatorvoshoz, de egyik helyen sem tudták fogadni az állatot. Azt ajánlották, hagyja, hogy a természet elvégezze a dolgát. Segítség hiányában Nikki az édesanyjához fordult, akinek már volt tapasztalata mosómedvékkel. Linda, egy kis győzködés után befogadta a kölyköt, akit Kis Kéznek neveztek el.

Úgy nevelték, mint egy kisbabát: cumisüvegből etették, és mikor nagyobb lett, kiengedték a nagy birtokra, ahol kedvére sétálhatott, játszhatott. Kis Kéznek sok szeretetre és támogatásra volt szüksége. Linda és Nikki etették, nevelték, és végül elengedték. Meglepetésükre Kis Kéz vissza-visszatért. Olykor néhány nap, máskor néhány hónap is eltelt két látogatás között, de az állat jött, és ételt, ölelést, szeretetet kért. Bár Linda már több mosómedvét is felnevelt, ilyen kötődést még egyiknél sem tapasztalt.

“Amikor megtaláltuk Kis Kezet, éhes volt, ki volt száradva, nagyon köhögött és félt. Körülbelül két és fél hónapig maradt velünk, mielőtt elengedtük. Mindig nyugodt, békés mosómedve volt, de ahhoz elég vad, hogy boldoguljon egyedül a vadonban” – mondta el Linda.

Miután elengedték az állatot, nem is gondolták, hogy ilyen szoros marad vele a kapcsolatuk. Több kis védenc is visszajárt, de azok csak óvatosan elvették az ételt. Kis Kéz azonban igényelte a babusgatást is.

”Tiszta örömöt éreztünk, mikor először megjelent. És valahányszor visszatért, egyre örömtelibb alkalom volt, különösen azért, mert a figyelmünket és a szeretetünket is akarta, nem csak ételt. Az összes többi felneveltünk elvadult. Jönnek és esznek, néha hozzák a kicsinyeiket is, de félnek tőlünk, és nem közelítenek meg minket. Kis Kéz más. Különleges és szuper imádnivaló” – mondta Nikki.

5 év alatt Nikki és Linda 15 állatot mentettek meg, de csak Kis Kéz jár vissza rendszeresen, immár 3 éve.

A két nő az állatmentésnek szentelik életük, és remélik, még sok kis mosómedvének tudnak segíteni.

(Fotók: Instagram, red_pangolin)

KAPCSOLÓDÓ

Idén is meggyűrűzték a fehér gólyákat Baján

Marci

Csodával határos módon élve került elő a labrador egy összeomlott házból

Marci

ELTE kutatás: a kutyák képesek megkülönböztetni a nyelveket – VIDEÓ

Marci