Image default

6000 kutyától volt hangos a hétvégén a Monostori erőd

A 16. alkalommal megtartott nemzetközi kutyakiállításon 6000 kutya versengett a legjobbaknak járó díjakért a Monostori erődben. – adta hírül a Komárom-Esztergom megyei hírportál.

A Magyar Vizslák Világszövetségének első Nemzeti CAC Speciál kiállításának ugyancsak otthont adott a komáromi Monostori erőd. A tavaly alakult szervezet vasárnapi rendezvényére dr. Kovács Zoltán is ellátogatott. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár – aki a világszövetség elnöke is – elmondta, nagy örömére szolgál, hogy ma itt lehet, hiszen másfél éven át nem tarthatták meg a tervezett kutyás versenyeket.

Hozzátette, a vadászati kultúrában fontos szerepe van a kutyáknak, így a vadászati kiállításon is kiemelt szerepet kapnak a magyar fajták, külön tekintettel a vizslákra. Szeptember végén, a világkiállítás nyitóhétvégéjén tartják az első magyarországi vadászkutyák világkupáját, amelynek szintén a Monostori erődben ad majd otthont. Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségének elnöke úgy fogalmazott, a résztvevő országok nemzeti vadászkutyáinak Mekkája lesz Komárom.

Az erődben pénteken kezdődött, és vasárnap fejeződött be a tizenhatodik nemzetközi kutyakiállítás, ahol mintegy hatezer eb versengett egymással.

magyarallatvedelem.hu, fotó: Körtvélyfáy Dina / 24 óra

KAPCSOLÓDÓ

Végre ítélet születhet a kutyáját a 4. emeletről ledobó férfi ügyében

Viki

51 kiló mínusz a rendőröknek, 114 kiló plusz a kutyáknak

Viki

Csatornában rekedt kutyát mentettek Békéscsabán – Videóval

magyarallatvedo