Magyar Állatvédelem
Image default

53 örökbefogadásra váró kutyával a fedélzetén hajtott végre kényszerleszállást a repülő

Olvasási idő:1 perc

53 örökbefogadásra váró kutyát szállító repülőgép hajtott végre kényszerleszállást egy wisconsini golfpályán. A repülőgép jelentős sérüléseket szenvedett, és a pálya harmadik lyukánál állt meg. Összesen három felnőtt és 53 kutya tartózkodott a fedélzeten a baleset során, akik közül csak néhány kutya szenvedett könnyebb sérüléseket.

“Ez egy viszonylag katasztrofális leszállás volt, a gép fákon ment keresztül. A szárnyak tulajdonképpen leszakadtak a repülőgépről” – mondta Matthew Haerter helyettes főnök a Lake Country Tűzoltóságtól és Mentőszolgálattól. A pilóta és a másodpilóta elképesztő munkát végzett, hogy a repülőgépet a földre juttatták – mondta Haerter.

KÉPGALÉRIA A KUTYÁKRÓL ÉS A BALESETRŐL A CIKK ALJÁN TALÁLHATÓ

A HAWS, azaz Humane Animal Welfare Society of Waukesha County, Inc. (Waukesha megye Humán Állatvédő Egyesülete) szerint a kutyák veszélyeztetett örökbefogadható kutyák, amelyek déli menhelyekről származnak. Várhatóan a következő napokban, az orvosi vizsgálatok után lehet őket örökbefogadni.

“Azt hiszem, mindannyian bizonytalanok voltunk, hogy mire fogunk megérkezni, de nagyon hálásak vagyunk, hogy mindenki biztonságban van” – mondta Maggie Tate-Techtmann, a HAWS szervezetfejlesztési igazgatója.

A golfpályán dolgozók azonnal akcióba lendültek, miután látták a gépet leszállni. Segítettek kivenni a kutyákat a sérült ládákból és furgonokba rakodni őket.

“Mi itt mindannyian kutyatulajdonosok és kutyabarátok vagyunk, így az, hogy segíthettünk és megtettük, amit tudtunk, nagyon fontos volt számunkra. Nyilvánvaló, hogy a kutyák stresszesek voltak. Rengeteg sérült ketrec volt, így sajnos volt néhány, amelyik a kabinban ugrált, amikor az lezuhant. De minden kutyáról gondoskodtak. Az ijedtségtől eltekintve úgy tűnt, hogy mindannyian elég jó állapotban vannak” – mondta Mack, a golfpálya vezetője.

A nyilakkal lapozható galériában mutatjuk a kutyákat és a baleset utáni képeket.

TMJ4- Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Téli bundát váltottak a Körös-Maros Nemzeti Park gyönyörű állatai

Marci

3 alkalom, amikor a baglyok ugyanúgy utálták a hétfőt, mint mi

magyarallatvedo

Több száz víznyelő keletkezett Horvátországban a földrengés következményeként – Videókkal

magyarallatvedo