Magyar Állatvédelem
Image default

5 szuperjó kutyás könyv karácsonyra

Olvasási idő:2 perc

Mindannyian ismerjük a nagy klasszikusok történeteit, mint a Lassie vagy a 101 Kiskutya, melyek bearanyozták gyermekkorunk napjait. Hiányoznak ezek a könnyed és vidám, vagy akár a megható és szeretettel teli történetek? Van egy jó hírem Számotokra: Kutyás regények nem csupán gyerekek, de felnőttek számára és tucatjával bújnak meg a könyvesboltok polcain!

1. Tom Ryan: Atticus nyomában


A dokumentumregény egy középkorú férfi és egy törpe schanuzer közös kalandját követi nyomon, kik elhatározzák, hogy egy tél leforgása alatt megmásszák New Hampshire 48 legmagasabb pontját, egymás után kétszer is. A céljuk igen nemes: Tom rákban elhunyt barátjára emlékére kíván pénzt gyűjteni.

Az utazás igen kalandossá válik, ám az önzetlen szeretet mindennél erősebb, s együtt minden akadályt le tudnak győzni.

A két kalandor élete azonban a kitűzött cél elérése után csak tovább bonyolodik: Atticus egészsége megromlik, s a megváltást ismét csak közös erővel, komoly próbatételek során érhetik el. Vajon sikerül nekik végül mindent jóra fordítaniuk? Kiderül a történetből!

2. Kate DiCamillo: Penny miatt


A költözés és családi problémák nagyon nehezen feldolgozható események egy kisgyerek számára. A tízéves Opal nehéz időszakon megy keresztül, ám a sors nem hagyja, hogy e csodálatos kislány elvesszen a világban: Egy átlagos élelmiszervásárlás során rátalál lelki társára, Pennyre, egy négylábú teremtmény formájában.

Penny segít a megtört kislánynak túllépni a tragédiákon, s bátorságot ad neki olyan dolgok megtételéhez, amiket meg kell lépjen.

A kislány életében fordulópont következik be: egyik kaland követi a másikat, ám az élet keserédes: A tanulás sokszor fájdalmas, nehéz feladat. A megható, olykor vidám, olykor könnyeket fakasztó történet olyan sikereket ért el, hogy mozifilm is készült belőle.

3. John Grogan: Marley meg én


Marley megtestesíti az igazi rosszcsont kiskutyát: Neveletlen, szeleburdi, s folyton valami csintalanságon töri a fejét. Ám gazdái számára mégis minden napot felejthetetlenné tesz. De hiszen mind ismerjük ezt az érzést: A kiskutyák folyton rosszban sántikálnak, s sokszor fejfájást okoznak nekünk. De ki ne tudná mindennél jobban szeretni őket mindezek ellenére?

A megható történet egy gazdi naplóját testesíti meg egy felejthetetlen kutya életéről.

A keveredő érzelmek sokasága között a legvidámabb percektől kezdve a legszívbemarkolóbb pillanatig mindenben része van az olvasónak.

4. W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete


A spirituális jellegű könyv egy szeretnivaló kiskutya négy életét mutatja be. Főszereplőnk, Béni a léltezés legnagyobb kérdésére keresi a választ: Miért is vagyunk mi itt a Földön? A regény során nyomon követhetjük, ahogy a kiskutya az egyik végletéből a másikba születik, szép sorjában megélve mindent, amin egy léleknek keresztül kell mennie életei során. A keverékként megélt fájdalmas és tragikus sors után gyönyörű, aranyszőrű testbe születik le hősünk. Az idilli évek azonban egyszer véget érnek, s egy másik élet következik. Új élet, új sors, új feladatok.

A könyv szembesíti velünk, mit jelent egy hűséges társ és egy erős kötelék,

illetve hogyan látják kedvenceink az emberi életet. Mindezt egy humoros, lényegfeltáró és megragadó történeten keresztül.

5. Garth Stein: Enzo, avagy az emberré válás művészete


„Mongóliában, amikor egy kutya meghal, magasan a hegyekben temetik el, hogy az emberek ne taposhassanak a sírjára. A gazdája az eb fülébe súgja azon kívánságát, hogy a kutya a következő életében emberként térjen majd vissza.

Azt mondják, nem minden kutya tér vissza emberként, csak azok, akik készen állnak erre.
Én készen állok.”

A filozofikus regény egy emberi lélekkel megáldott kutya gondolatait mutatja be: Enzo beteges, eljárt felette az idő is már: de nem fél a haláltól, hiszen szent meggyőződése, hogy emberi testbe fog leszületni következő életében. A gondolatébresztő regény egy család életét mutatja be, mely olykor tragikus, olykor vidám fordulatokat él meg. A feltétel nélküli szeretetet, a hűséget, az odaadó gondoskodást és a reményt testesíti meg a történet.

magyarorszagom.hu nyomán Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Két strucc is elszökött Esztergomból, az egyiket már elkapták a katasztrófavédelem segítségével

Marci

A NAV munkatársai mentették meg a 4 hetes kölyökkutyákat

Marci

Ő az a nő, aki 1000 macskával osztja meg az otthonát – VIDEÓVAL

magyarallatvedo