Magyar Állatvédelem
Image default

3 óra alatt fogták el a kutyatolvajt

Kisfa mellett nagykutya állt. Jámbor jószág, békés, kicsit mackóforma, jóságos-bundás. Ahogy ácsorgott, nézelődött, pórázzal a karvastagságú fatörzshöz rögzítetten, egycsercsak lába kélt. Alkalom szüli a kutyatolvajt; mint kiderült, a blökit egy arrajáró férfi oldozta el, és vitte magával január 31-én este hat táján a Széll Kálmán térről. Tulajdonosa rögvest jelezte eltűnését, a kerületi járőrök megkapták az eb „személyleírását”.

A gazdája által különösen értékes ír farkaskutyaként meghatározott jószágnak alig három órát kellett eltulajdonított állapotban töltenie: 21:00 óra körül a Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban ismerték fel az intézkedő járőrök.

A kutyával volt az őt elcsenő román állampolgárságú férfi is, akit a helyszínen elfogtak, majd előállították, és lopás gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi cselekményét részben elismerte, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.

Az átmenetileg a rendőrségi objektum vendégszeretetét élvező kutya aggódó tulajdonosát értesítették a rendőrök, ő jött is szeretett társáért, és hálásan köszönte a zsaruknak a gyors felderítést.

BRFK Facebook