Magyar Állatvédelem
Image default

3 évre eltiltják az állattartástól, amiért majdnem megölte a kutyáját

Olvasási idő:1 perc

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kedvtelésből tartott állatok tartásától eltiltás érdekében pert indított egy kutya gazdájával szemben, aki nemcsak éheztette a jószágát, hanem olyan súlyosan elhanyagolta, hogy az állat nyakára tett acélsodronyos, fojtó láncos nyakörv belenőtt a nyakába és komoly fájdalommal járó, fekélyes bőrgyulladást okozott – írja a hiros.hu.

Az ügyészi perindítás előzménye az az állatkínzás bűntette miatt indult büntetőügy, amelyben a Kecskeméti Járási Ügyészség vádemelése folytán a Kecskeméti Járásbíróság idén ősszel a gazdát végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A kecskeméti tanyán élő férfi 2015-ben kapott egy amerikai staffordshire terrier kan kutyát. Az eltelt években azonban az állatot nem etette rendesen, ami feltűnt a szomszédjának is, aki emiatt többször vitt élelmet a szemmel láthatóan rossz állapotban lévő, levert kutyának. Annak ellenére, hogy a szomszéd mindezt jelezte a férfinak, ő mégsem tett semmit. Az állatvédők az utolsó pillanatban érkeztek 2019 nyarán a tanyára, ahol a kutyát egy 2 méter hosszú vasláncra kötve találták úgy, hogy a nyakára volt tekerve még egy acélsodrony, fojtós nyakörv, ami már belenőtt a húsba is. Körülötte sebek voltak, amik hemzsegtek az élősködőktől. A lánc benövése miatt a nyaktájéki szövetek kifekélyesedtek és gennyes gyulladás alakult ki, amely komoly fájdalmat okozott az emiatt elhullás közeli állapotba került kutyának.

Fotó illusztráció egy korábbi esetből

Kapcsolódó

Ráckevei halőrök mentettek meg négy kölyökkutyát

Marci

Hathetes testvérét sétáltatja az imádni való bernáthegyi – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Dr. Fülöp Erik: Hiányzik az állatrendőrség kérdése az online konzultációból

magyarallatvedo