Image default

Könyörgő szemek, remegő lábak – Pandáékért szorít most mindenki

Könyörgő szemek… remegő lábak… kikötözésről, fájdalmakról, éhezésről, jéghideg éjszakákról, borzasztó életről tanúskodó testek.
Február 15-én érkezett a segélykérés a Bundás Barát Állatvédő Egyesülethez, hogy 14-én este egy nagyon rossz állapotban lévő kutyát vettek magukhoz állatbarátok, akit gazdái nyers csirke és tyúkhússal etettek, mert más nem nagyon volt.
Panda rosszul volt, de egyszerűen nem találtak állatvédő szervezetet, aki segíteni tudna, minden szervezet le van terhelve, de ők viszont egyedül nem bírnák az anyagi és tartási terheket. Az anyagi fedezetet előteremteni és helyet biztosítani az egyesület számára is borzalmasan nehéz, szinte napról napra élnek, a mostani nehéz gazdasági helyzetben minden holnap kiszámíthatatlan. Ennek ellenére ahogy megkapták a kutya fotóját, nem gondolkodtak, azonnal a kutya segítségére siettek.

Panda egyből átesett egy orvosi vizsgálaton, ultrahangon és röntgenen.

Mivel a gyomrában egész darab csontok és csont massza volt, nem igazán mozdult, hánytatás nem jöhetett szóba állapota miatt sem, azonnali feltárást és a csontok és maradványok eltávolítását javasolták. A műtétet végre is hajtották, jelenleg lábadozik, állapota válságos.

Időközben kiderült, hogy ahonnan ő jött, ottmaradt két 6 hónapos kölyke is. Egy kan és egy szuka, akik hasonlóan lettek táplálva és ugyancsak soványak. Az egyik kicsi szintén rossz állapotban van: lázas, a bélrendszerében összeállt csont-massza komoly problémákat okoz, küzdenie kell, de bíznak benne, hogy kitart, és még ő is lehet egyszer valaki boldog, szeretett kiskutyája.

A helyi családsegítő szolgálat sajnos csak az ebrendészeti telepre tudta volna vitetni a kölyökkutyákat, ami sajnos 90%-kal csökkentette volna életben maradásuk esélyét. A Bundás Barát Állatvédő Egyesület azon dolgozik jelenleg is, hogy a 3 kutyusnak egy szebb jövőt tudjanak teremteni.

Egy bajban lévő kutya alapvizsgálatai, ha nincs is nagy baj 30-40 ezer Forintnál kezdődik, amibe az élelmezés nincs benne.

Panda a mamakutya állapota és két kölyke ebben az esetben már több, mint 250 000 Forintos költséget jelent, amit napról napra növel a kórházi ellátás, ami jelenleg szükséges nála. Továbbá a kölykök napi panzió költsége, ami 2600 Ft/nap a két kutyára, plusz a speciális élelem.

– A család ahonnan őket elhoztuk természetesen nem ártatlanok, de még ha ilyen borzalmas helyzetbe is kerültek a kutyák, nem az az első gondolatunk, hogy állatkínzók, hanem hogy segítségre szoruló egyszerű emberek akik távol élnek az általunk megszokott civilizált élettől. A segítséget egyből elfogadták, a kutyákat szó nélkül átadták és bár „tettüket” csak azzal tudták magyarázni, hogy ők maguk is borzalmas szegénységeben élnek, kérdem én hol volt a hatóság aki segíthetett volna, hol volt egy állatorvos aki segített volna, hol voltak a szomszédok és arra járók, akik segíthettek volna naponta pár marok táppal, csont nélküli maradékkal, oltással, chippel, ivartalanítással?  Könnyű elítélni egy faluban élő borzalmas körülmények között élő családot, akik befogadnak egy kutyát valahonnan, akit etetni se tudnak rendesen és még le is ellik.  Egyszerű elítélni azért, mert nincs se chip, se oltás, se megfelelő ellátás, de tény, hogy segítséget találni ma Magyarországon a legnehezebb. A példa is mutatja, hogy több szervezetnek el kellett utasítani a segítségnyújtást és azt is tudjuk, hogy az emberek az ilyen gazdákkal szemben egyből támadóan lépnek fel, ezért nem is mernek segítséget kérni. Az igazi állatkínzók, szaporítók és harcoltatók, akikkel szembe száll az igazságszolgáltatás gond nélkül üzemelnek… – összegezte portálunknak az egyesület.


A Bundás Barát Állatvédő Egyesület Gyálon működő kis állatvédő szervezet.  Mentéseik nagy része helyben zajlik, főképp szegény körülmények között élő családoknak segítenek, akiknél háziállat van. Ivartalanítások, műtétek, chip, oltás élelmezés. A gyáli ebrendészeti telepről is mentenek, árva macskákat fogadnak ideiglenes befogadók segítségével, valamint évente 2-3 alkalommal más városban segítenek egy-egy állatnak, ha lehetőségük engedi.

Az egyesület menhellyel nem rendelkezik, cicáik ideiglenes befogadóknál vannak, a kutyák, akiket mindenképp magukhoz kell venniük, kutyapanzióban laknak. Jelenleg 8 kutyával van több a gondozásukban, mint amennyit anyagilag fedezni tudnak, melyhez érkezett Panda a kölykökkel.


Ha teheted, segítsd te is a Bundás Barát Állatvédő Egyesületet:

Kedvezményezett: Bundás Barát Állatvédő Egyesület
Bank neve: Takarékbank
Számlaszám: 65100118-11392792-00000000
IBAN:HU96651001181139279200000000
Swift kód külföldről való utaláshoz: TAKBHUHBXXX
Adószám: 18620029-1-13
Paypal: bundasbarat@gmail.com

KAPCSOLÓDÓ

Fontos: viharos erejű szél miatt adtak ki figyelmeztetést, vigyázzunk kedvenceinkre!

Marci

Megrémülnél, ha hajnalban ő nézne veled szembe a konyhádban

magyarallatvedo

Két királypitont találtak egy héten belül két lakótelepen

Marci