Image default

2200 kilométerre és 7 év eltelte után találták meg az elveszettnek hitt macskát

Egy macska, aki hét évvel ezelőtt tűnt el gazdája maine-i otthonából, hamarosan újra találkozik a családjával, miután több mint 1400 mérföldnyire (körülbelül 2200 kilométerre), Floridában bukkant fel – írja a nlc.hu.

A chesterville-i Denise Cilley elmondta, hogy családja házi kedvence, Ashes szigorúan benti macska volt addig, amíg 2015 augusztusában ki nem szökött a házból.

Cilley elmondta, hogy a családja kereste az akkor 1 éves macskát, de Ashnek nyoma sem volt. A család végül azt hitte, hogy egy róka vagy más ragadozó ragadta el. Aztán a gazdi nemrégiben telefonhívást kapott egy állatorvostól a floridai Longwoodból.

Az állatorvos elmondta Cilley-nek, hogy a macskában a Franklin Megyei Állatmenhelyről származó mikrochipet találtak, amely tartalmazza az elérhetőségeit. Cilley miután megkapta az állat leírását, rájött, hogy a macska a rég elveszett Ashes.

Az állatorvos megállapította, hogy Ashesnek egészségügyi problémái vannak, beleértve a felső légúti fertőzést, a fogászati ​​betegségeket, néhány foghiányt és a szőrzete sem volt egészséges. Közösségi adományozás keretében azonban sikerült pénzt gyűjteni Ashes állatorvosi ellátására és utazási költségeire.

Williams, aki addig gondozza Ashes-t, amíg a macska haza nem térhet, és Cilley megszervezték, hogy a Southwest Airlines egyik alkalmazottja szállítsa haza a macskát, miután az állatorvos engedélyezte.

Cilley azt mondta, hogy fogalma sincs arról, hogyan került Ashes ilyen messze otthonától.

Fogalmunk sincs – mondta Cilley.Talán valaki megtalálta Maine-ben, azt hitte, hogy kóbor, magával vitte Floridába, a cica újra elszökött és nem talált haza.”

(Forrás: nlc.hu, Fotók: gofundme.com)

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

28 állatot tartott étlen-szomjan a ketrecekben, a rendőrség szabadította ki a kutyákat

magyarallatvedo

Többé már nem szerepel a veszélyeztetett állatok listáján egy bálnafaj – VIDEÓ

Marci

A bárányok hallgatnak, nagy testű állat végzett velük Karácsony éjjelén – VIDEÓVAL

magyarallatvedo