Magyar Állatvédelem
Image default

20 lövéssel, brutálisan kivégeztek két kutyát Marcaliban

Olvasási idő:1 perc

Leégett a háza egy marcali édesanyának, aki gyermekével emiatt önkormányzati szükséglakásba kényszerült, és elmondása szerint azóta borzasztó körülmények között élnek.

A tűzeset eredetét nem tisztázták, de a bejárati ajtón kívül csaptak fel először a lángok. Egy konnektor is volt ott, de az anya által felkért szakértő szerint emberi eredetű lehetett a tűz, miután a közelben hat gyufaszálat találtak összefogva és egy fémdobozt.

Az anya egyedül neveli a gyermekét, akin Debrecenben koponyaműtétet hajtottak végre, és más kisebb műtétei is voltak.

Új otthonukba nem vihették magukkal a két kutyájukat, az ebek a leégett háznál maradtak, de mindennap jártak etetni őket. A ház leégése óta azonban valaki több bejelentést tett az önkormányzatnál, az állatvédőknél, a megyei kormányhivatalnál, hogy vitessék el az állatokat, mert zavarta a jelenlétük – számolt be az esetről a sonline.hu olvasója.

sonline.hu

Néhány hete intézkedtek is a helyi hatóságok, de mindent rendben találtak, az ebeket jól tápláltaknak írták le. Ezután azonban eltűnt a két kutya, a tulajdonos szerint erőszakkal vihették el őket az udvarról, a fekhelyükről. Meggyőződése szerint a két keverék kutya nem csavaroghatott el, sőt a fehér foltos félt is mindentől. Valaki azonban a Zuhogóhoz, egy marcali patakhoz csalta az ebeket, és húsz lövéssel végzett velük.

A tetemeket a mezőőr találta meg.

Az anya azóta a saját költségén vizsgáltatja, hogy történt a kutyák halála. A beteg gyermeke egyébként kitűnő tanuló és orvosnak készül, de a szeretett kutyái elvesztése miatt most összeomlott.

Az anya azt szeretné, hogy hatóságok is kivizsgálnák a családtagként szeretett ebei elvesztését, és a tettes megkapná a méltó büntetését. 

sonline.hu

Fotó/forrás: sonline.hu

Kapcsolódó

Visszajáró vendég: megérkezett a fekete sas az Ugrai-rétre

Viki

28 állatot tartott étlen-szomjan a ketrecekben, a rendőrség szabadította ki a kutyákat

magyarallatvedo

Cicát mentettek ki egy 20 méter mély kútból a zalai tűzoltók

magyarallatvedo