Magyar Állatvédelem
Image default

18 hét börtönt kapott az angol férfi, mert elhanyagolta az állatait

Egy angliai férfit eltiltottak az állattartástól, miután kutyáit hosszú hetekre víz és élelem nélkül magukra hagyta. A 36 állatot tavaly egy bejelentés után mentették ki Eastbourne egyik koszos otthonából, ám a férfit még csak most ítélte el a bíróság – írta meg a Metro.

A Királyi Társaság az Állatkínzás Megakadályozásáért állatvédő egyesület felügyelője, Cora Peeters találta meg az elhanyagolt állatokat, akik amellett, hogy vizeletben és ürülékben tocsogtak, súlyosan alultápláltak voltak.

A megpróbáltatások következtében egy kistestű kutya el is pusztult, a túlélők között pedig daganatos és vemhes egyedeket, illetve újszülött kölyköket is felfedeztek.

Az állatorvosok úgy vélik, hogy az állatok 4-12 hétig tartózkodhattak egyedül, az áldozatok Yorkshire terrierek, Cavalier King Charles spánielek, Border collie-k és ezek keverékei voltak.

A hatóságok az állatok tulajdonosa, Christopher Mark Bennett 18 hét börtönbüntetést kapott, egy életre eltiltották az állattartástól és a kutyusok rehabilitációjának finanszírozását is neki kell fizetni az ítélet szerint. A férfi ugyanis bevallotta, hogy szenvedést okozott állatainak és figyelmen kívül hagyta szükségleteiket.

Tények – Metro – Magyar Állatvédelem

fotók: RSPCA/SWNS.COM

Kapcsolódó

Az emberi felelőtlenség ára: radioaktív szaharai homokot szór a szél Európára

magyarallatvedo

Samunak nevezik el a fővárosi állatkert kiselefántját

magyarallatvedo

Gerzson a gólya törzsvendég a szekszárdi halboltnál

Marci